• Erős Szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Egy kisebb kivizsgálás után diagnózisként elvonási tüneteket állapítottak meg, mely a dohányzás abbahagyásának eredménye, ez szívpanaszokat okozott, melyre gyógyszert kell szednem. Ám ami elviselhetetlen számomra az a szédülés, bizonytalanség érzés, mely lehetetlenné teszi a normális életvitelt. Hullámokban érzem, néha csak egyszer egy nap, de olyankor mint a részeg tántorgok és erős bizonytalanság és elájulok érzés uralkodik el rajtam(nem forgó jellegű szédülés)Szeretném, ha tanácsolna valamit, van-e valami gyógyszer mely a szédülést csökkenti, vagy javasol-e neurológiai vizsgálatot, vagy esetleg ne foglalkozzam vele és próbáljam meg az elvonási tünetek mellé sorolni és kibírni míg elmúlik? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ezt írja:

        "Egy kisebb kivizsgálás után diagnózisként elvonási tüneteket állapítottak meg, mely a dohányzás abbahagyásának eredménye, ez szívpanaszokat okozott, melyre gyógyszert kell szednem."

        Ez a megfogalmazás sajnos egy kicsit talányos, és nehézzé teszi az állapota távmegítélését. Mi volt a kivizsgálása oka? Milyen vizsgálatok történtek? Milyen gyógyszert kell most szednie? Mi ennek az eredménye?
        Sok-sok kérdés merülhet fel. A jelzett tünetei okát így megmagyarázni itt most nem lehet, viszont jellegük alapján Önt megerősítve, egyértelműen neurológiai kivizsgálást javaslok első lépésben, ha még nem történt meg.
        Másodikban pedig fül-orr-gégész szakorvos felkeresését látom indokoltnak, ha a neurológus nem találta meg saját szakterületén a probléma okát. A felvetése, hogy "ne foglalkozzon vele" rossz lépés lenne, és ismeri a
        mondást: aki időt nyer, életet nyer. Ne késlekedjen tehát!


        A dohányzás elhagyása kellemetlen jelenségekkel járhat, ezen tünetek egy része nikotin tapaszokkal mérsékelhető-kivédhető. A megvonásos tünetek másik része inkább pszichés, a beteg megszokta a dohányzás mozdulatsorát, a munkatársakkal a közös cigarettaszüneteket, stb., és ezen megszokások elmaradása is hoz egyfajta rossz közérzetet.
        Ezeknek azonban nem kellene szívpanaszokba, erős forgó jellegű szédülésbe torkollania, így látatlanban való tapogatózás helyett azt javaslom, forduljon mihamarabb szakorvoshoz kivizsgálás céljából.

        Jó egészséget kívánva:   Dr. Dinya Zoltán

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-24 23:55:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 08:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: