• Maszturbáció függőség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Egy olyan problémával fordulok önhöz, amin nem tudok egymagam túllendülni, és jólesne egy kis támogatás, akár csak így:) Nos, én 11 éves koromban kezdtem el érni, felfedezni a testi dolgokat, ami sok maszturbációval járt. Akkoriban nem gondoltam, hogy ez gond, de 11 évvel később a helyzet nem változott. Napi többször is képes vagyok rá, mintha nem lenne jobb dolgom. Reggeli kelést már ezzel kezdem. Nem emlékszem olyanra, hogy 1 hétig kibírtam volna nélküle, így ez már beteges. Már-már a netes pornót is meguntam, egyre bizarrabb dolgok érdekelnek, amik a valóságban undorítanának.Ha volt barátnőm, a napi többszöri adag akkor is megtörtént. Párkapcsolatom 3 éve nincs már, valahogy nem érzem a "vadász ösztönt" elpuhulva, és férfiatlannak érzem magam. Pedig lehetne kapcsolatom, az ismerőseim irigyek az adottságaim miatt. De valahogy megszoktam az egyedüllétet, a maszturbálást és a bizarr dolgokat. Ha valaki azt mondja, heti 3 az egészséges, meglepődöm. Eléggé szégyenlem magam emiatt és fogalmam sincs, mitévő legyek. Már a maszturbálás is inkább kényszer, nem pedig öröm. Ilyen fiatalon nem szeretnék aberrált lenni szexuális téren, vagy "kiégni". Remélem nem késő intézkednem. Válaszát köszönöm, kellemes napot!

        Kovács Piroska válasza a szexuális zavar témában

        Kedves Kérdező! Problémája mögött a lelki fejlődésének egyfajta elakadása tételezhető fel. Az örömszerzésnek a módja fixálódott a személyiségfejlődésnek egy sokkal alacsonyabb fokán, mint ahol az életkora szerint biológiailag tartania kellene. Úgy gondolom, ha valóban kész a változásra, ha megfogalmazódott Önben a másképp igénye, akkor keressen segítséget, mert az okok feltárásával és a fenntartó tényezők kiiktatásával, vagyis pszichoterápiával lehet tartós változást elérni. Addig is, amíg a kezdő lépést megteszi, ajánlom figyelmébe Pál Ferenc könyvét A függőségtől az intimitásig - Vágy, élmény, kapcsolat című művét. Üdvözlettel: Kovács Piroska pszichológus www.pszichologusdr.hu


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska

        Kérdés: 2013. március 18., 18:09; Megválaszolva: 2013. április 05., 10:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: