• Futás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TisztelettelDr Ur/Hölgy én 21 éves vagyok és mikor futballozok mindig az van az eszembe hogy meg fogok halni mit a többi focisták mert infarktusom lessz meg nem fogok levegöt kapni .. mikor ellkezdödik a meccs akkor olyan szédülés vagy esnék össze ilyenek szoktak az eszembe jönni de ha futok akkor at érzem mintha nem kapnák elég levegöt de már kb6 éve focizok fojamatosan és már nem Dohányzok 1,5 éve mért van az hogy már a futástol is félek hogy megfulok mert valamikor a szegcsontom olyan érzékeny hogy azt hiszem infarktust fogok kapni az orvosom az javasolta hogy sulyzózak mert nincs még annyira kifejlödve az izzmok és azért is fájhat a mellkasom most Vasárnap is lessz meccs és már fálek elindülni hogy mi lessz velem???... köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a félelem témában

        Kedves Kérdező!

        Az infarktus 21 éves korban egyáltalán nem jellemző. Infarktus esetén nem kifejezetten a szegycsont fáj, hanem a mellkasban abroncsszerű, halálfélelemmel kísért fájdalom jellemző, amely -ha valóban az- nem tud tovább futni és tovább edzeni, mintha mi sem történt volna.
        Nagyon erős a félelem Önben ettől a betegségtől. Ha ez a probléma akadályozza a normális életvitelében, keressen fel egy pszichiátriai szakrendelést, ahol tudnak segíteni, hogy újra csak a sportra tudjon koncentrálni.

        Az említett drámai sporthalálesetek hátterében sokszor teljesítménynövelő szerek használata (doppingszer), illetve hirtelen szívhalál esetén koszorúérfejlődési rendellensségek állhatnak. A felsorolt panaszainak lehetséges okait orvosi vizsgálatokkal meg lehet találni.

        Dr Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-17 23:28:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 12:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: