• Attól félek meghalok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én egy 21 éves fiu vagyok már kb 1éve nem tudom, hogy mért félek attól hogy meghalok ha csak a mellkasomba vagy a szivem köré szúr. Akárhova megyek mindig azon vagyok, hogy meghalok és valamikor olyan mikor autót vezetek hogyha ájulnák ellfele.. Elmentem tüdőszűrésre az jó volt a vérképletem 1 éve voltam jovolt ellmentem allergiavizsgálatra szt mondták allergiás vagyok attol félek hogy meg fogok fullni vagy nem kapok levegöt az orvosom felirt rivotrilt0,5öst és azt szedem esténként vagyamikor rámjön a félelem::: köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Soraiból úgy tűnik, panaszai szorongásos jellegűek, tehát pszichiátriai irányú szakorvosi vizsgálatra van szüksége. A Rivotril ugyan ilyen jellegű gyógyszer, de ha az ezzel elért hatást nem érzi megfelelőnek, javaslom, keresse fel ismét kezelőorvosát, ill. ha családorvosa írta fel a Rivotrilt, akkor kérjen beutalót és keressen fel pszichiáter szakorvost.
        Leírása alapján nem gondolnék sem infarctusra, sem agyvérzésre. Az allergia milliók életét megkeserítő betegség, de (pláne megfelelő gyógyszerek szedése mellett) ettől nem fog megfulladni 21 évesen.
        Figyeljen az egészségére, de hipochonder se legyen! Tüdőszűrésre nagyon helyes, hogy elment, évenkénti ismétlése egyébként is javasolt, különösen ha esetleg dohányzik. Nem ismerem Önt, ezért csak és kizárólag általánosságban (!) mondom, hogy szorongásos panaszok esetén javasolt kerülni a kávéfogyasztást, a szénsavas üditőket, az energiaitalokat, a party-tablettákról és egyéb kábítószerekről már nem is beszélve.

        Érdemes véggigondolni, hogy történt-e az Ön vagy családja életében olyan komolyabb változás, akár jó, akár rossz irányban, ami meghúzódhat stresszhatásként a szorongásos tünetei mögött. Ha van ilyen, javasolt pszichológus segítségét is kérni a terápia során.

        Jó egészséget kívánva:  Dr. Dinya Zoltán pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-17 11:34:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: