• elalalvási nehézség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő! A véleményét szertném kikérni a problémámmal kapcsolatban. Régebb volt egy rosszúllétem, a háziorvos pszichiátert javasolt, aki szerint szorongásos tüneteim vannak. Azóta sokat változott minden, sokkal energikusabb vagyok, fizikailag is kezdek megerősödni. Egyetlen tünetem, hogy amikor el akarok aludni, nem tudok mély álomba kerülni, olyan érzés mintha valaki felébreszti az embert, hullámzó érzés van a fejemben, és a fejem hátsó részében szorító érzés. Persze ilyenkor megijedek, hogy elvesztem az eszméletem, de hamar helyrejövök, nem pánikolok. Ha elalszom általába reggelig semmi gond, de van eset, hogy akkor is felébredek. Nem tudom mi lehet ez, neurológiai betegség, anyagcserezavar, sérült volna az agy alvásközpontja, vagy csak szimplán stresszelek tudat alatt. Nem szedek semmilyen gyógyszert, csak vitaminokat. Megkérem segítsen, hogy hová forduljak a problémámmal, milyen vizsgálatot lenne célszerü elvégeztetnem, esetleg ha stressz miatt van, hogyan gyógyitsam magam. Válaszát előre is köszönöm . Üdv.

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a alvászavar témában

        Kedves Kérdező! Az alvászavar hátterében leggyakrabban lelki vagy pszichiátriai problémák (szorongás, depresszió) állnak. Néhány ritka neurológiai betegséget is kisérhet alvászavar. Felkereshet Alvás Klinikát is, ahol un polysomnográphias vizsgálatot is el tudnak végezni. Ajánlom Önnek a Honvéd Kórház ÁEK Alvás ambulanciáját. A háziorvosa segithet, hogy oda bejusson, de talán az interneten is tud telefonszámot keresni, beutaló biztosan szükséges. Ha ezzel a vizsgálattal nem találnak eltérést, akkor forduljon pszichiáterhez gyógyszeres vagy pszichoterapeutához terápiás segitségért.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. szeptember 06., 05:33; Megválaszolva: 2012. szeptember 08., 11:37

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Halál vágyam van 17 éves koromtól!!!
        Kedves Doktor Úr/Nő! Mindig nagyon jó alvó voltam. Soha semmilyen zavaró körülmény nem tudott kizökkenteni az alvásból, pedig hosszú ideig kollégista voltam, de akkoriban 10-10 órákat képes voltam végigaludni úgy, hogy mindenféle zajhatás...
        Tisztelt Doktornő!33 éves férjezett, gyermektelen nő vagyok. A férjemmel 14 éve vagyunk együtt boldogok, lassan 6 éve házasok. Mindig is nagy családot szerettünk volna, ám a baba nem jön. Konkrét kivizsgálásra csak nemrég került sor, ott...
        Kedves Dr nő! Jó pár éve kiütéseim lesznek.Felkerestem egy börgyógyászt aki kivizsgált és azt mondta ,hogy semmi bajom .A kiütéseim krónikus csalánkiütésnek bizonyultak ,mert olyan lesz mint a csaláncsipés. Arra jöttem rá ,hogy ha...