• szenvedélybetegség kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A párom nyerögépezik és nem tudok neki segiteni a leküzdésben.Azt mondta ha gyermek lenne akkor jobb lenne és nem játszana .Mit tegyek lehet kezelni gyogyitani.

        Nagy Rudolf válasza a szenvedélybetegség témában

        Kedves Kérdező! Hozzátartozók más szenvedélybetegségekhez hasonlóan leginkább azzal segíthetnek, hogy az érintettet a külső segítség igénybevételére motiválják. Nagyon fontos hogy a szenvedélybetegek játszmáit időben felismerjék és abban igyekezzenek nem részt venni. Pl. ha feltételekhez kapcsolja a változást az érintett akkor nagyon megfontoltnak kell lenni. Gyermeket vállalni azért hogy ő változzon egyáltalán nem célravezető dolog. Talán érdemes lenne az elvárásokat megfordítani? Talán gyermek a gyógyulás után lehetne cél? Az életmódváltozást saját magáért családi életéért kell hogy tegye. Hozzátartozóként ezért is javasolt segítség kérése, hozzátartozókkal is foglalkozó szenvedélybetegek közösségi ellátásával foglalkozó szolgáltatótól mely nagyobb településeken pl. Budapest, Kecskemét, Eger..stb működik. A játékszenvedély is kezelhető gyógyszeres támogatással és pszichoterápiás módszerekkel is. Sajnos mint minden szenvedélybetegségnél itt is a visszaesések megcsúszások a betegség velejárói. Egészségügyi ellátásért a területileg illetékes pszichiátriai vagy addiktológiai gondozóhoz fordulhatnak bizalommal. Valamint segítségükre lehet még a Gamblers Anonymus G.A csoport (G.A. csoport). Ez a játékszenvedélyel küzdők önsegítő csoportja ahova a betegséggel küzdők illetve gyógyult szenvedélybetegek járnak.


        Nagy Rudolf
        Addiktológiai konzultáns

         Nagy Rudolf

        Kérdés: 2012. július 28., 16:19; Megválaszolva: 2012. július 30., 20:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: