• Érzelmi zsarolás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr nő/úr!Szüleimmel élek nevelem a 6 éveskislányom születése óta.Édesanyám imádja.Sajnos a szüleim között rossz a kapcsolat de válni nem akarnak.Egy éve van kapcsolatom tervezzk hogy összeköltözünk a nyáron páromnak jó munkája lakása van csak sajnos 180km re tölünk.Anyu azzal fenyeget,hogyha elviszem az unokáját mert már csak ő tartja benne a lelket akkor öngyilkos lesz.elég sűrűn vannak hiszti rohamai.szeretnem végre normáli családban nevelni a lányom szerető társ mellett erre most ez történik.Az édesanyja is öngyilkos lett anno 74 éves korában.van még 2 testvérem az egyik még itt lakik tehát nem marad egyedül.csak ő bennem látja és az uokájában a boldogsgot.nem akarok neki engedni ede mi lesz ha tényleg megteszi?van autó nem nagy táv bármikor eljöhet majd.nagyon nyomaszt ez a kijelentése de a saját életem akarom élni 27 évsen.eddig mindíg befolyásolt,engedtem mert itt lakom és szinte ha ő nincs nem tudnám a lányom eltartani.de végre rendeződni látszik az életem nem akarom ezt elszalasztani.63 éves semmi baja azon kivül hogy nyugtatót szed mert ieileg ki van régóta.mit tegyek??köszönöm válaszát.tisztelettel Rizso

        Dr. Veress Dóra válasza a érzelmi zsarolás témában

        Kedves Rizso! Minden ember a saját életéért és döntéseiért felelős. Ezt a felelősséget senkire sem lehet áthárítani. Az édesanyja dönthet úgy, hogy eldobja az életét, de annak nem Ön lesz az oka, hanem az ő saját döntése. Ez lehet, hogy elsőre nagyon keményen hangzik, de azt javaslom, üljenek le az édesanyjával és beszéljék meg a dolgot. Meg kell értenie, hogy két felnőtt ember között a zsarolás hosszú távon nem életképes dolog. Lehet, hogy ideig-óráig el tud érni valamit vele, de az Önök viszonyát ez mindenféleképpen megrontja és nem azt éri el, hogy jobban kötődnek egymáshoz, hanem az ellenkezőjét. Önnek joga van a magánélethez és a saját élethez. MIndig a saját és a gyermeke szükségleteit vegye figyelembe a döntéseinél, mert így soha nem fog haragudni magára.


        Kérdés: 2011. december 02., 10:35; Megválaszolva: 2011. december 05., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: