• Lehet-e a féltékenységet kezelni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A párommal 2 éve vagyunk együtt, de eközben már vagy 10 szer összevesztünk, mert ő nagyon féltékeny. Amikor még csak elkezdtünk találkozgatni nekem volt más az életembe, de amikor komoly lett én megszakítottam a kapcsolatot a másik férfival. Ez akkor történt, amikor a párom még az elején nem akart velem komoly kapcsolatot, azt mondta hogy ami kettőnk között van az csak barátság, és nem is mutatott mást érzelmileg. Később derült ki, hogy nekem az elején volt másik barátom és ez teljesen kiborította. ezt nem értem, hisz ő mondta, hogy csak barátok vagyunk. Én mióta komoly lett a dolog soha meg nem csaltam nagyon szeretem. de ő nagyonféltékeny és mindenben gyanús jelet lát, amihez kikombinál egy hihetetlen megcsalós történetet. Féltékenységében durva jelenetet rendez és rendszerint én akkor több napra eljövök tőle. Azt mondja, amit ő csinál, az nem féltékenység. Aztán megint kibékülünk, míg nem jön a követkető kitalációja. Mit lehet ezzel kezdeni?

        Dr. Veress Dóra válasza a féltékenység témában

        Kedves Kérdező! Ha a párja gyanakszik, történeteket kreál, megfigyeli Önt, akkor mindenféleképpen forduljanak orvoshoz, mivel ez túllép az egészséges határokon. Egyszerűbb esetben elegendő lehet pszichoterápia, komolyabb tünetek esetén gyógyszeres kezelés javasolt. Ha párja nem kíván segítséget igénybe venni, akkor Önnek kell meghozni a döntést, hogy meddig bírja ezt az állandó vádaskodást és bizalmatlanságot. A kialakult helyzet miatt önmagát ne vádolja, mert az újabb és újabb féltékenykedések nem az Ön viselkedésén múlnak.


        Kérdés: 2011. november 23., 14:59; Megválaszolva: 2011. november 24., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: