• Párkapcsolati Kaland?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Második házasságomban élek, feleségem számára ez az első házasság. Van két közös gyermekünk. Házasságunk negyedik évében azt éreztem, vettem észre, hogy a párom lelkileg elkötődött máshová. Amikor beszélgetést kezdeményeztem a témában, akkor hárított mindent. Fáradtságra, kismama depresszióra, munkahelyi gondokra hivatkozott. Évekkel később (most) kiderül, hogy jól éreztem, érzékeltem a jeleket. Feleségem a volt középiskolai szerelme felé (nem volt kölcsönös szerelem) kalandozott el, amikor a 10. érettségi találkozóra készült és az azt követő hosszú hónapokban álmodott vele/róla. Állítólag őt ez zavarta és ezért viselkedhetett, akkor velem helytelenül.. Nem is zavarna a dolog, ha nem tudnám vagy nem okozott volna észrevehető, tartós zavart a kapcsolatunkban. Elhidegülésig vezetett a dolog, ami az életünk minden területére kihatott. Mivel 5 év elteltével ismét osztálytalálkozó került megszervezésre a probléma ismét jelentkezni látszik. Az öt évvel ezelőtti dolog okát akkor még nem tudtam, mivel félre voltam vezetve. Ezért szorosan nem köthettem a mostani közelgő eseményhez. Most kezdeményezett beszélgetés alatt - talán elszólásnak köszönhetően - felszínre került a korábbi megérzésem oka. Beigazolódott, hogy nem volt alaptalan, hogy azt éreztem, hogy lelkileg elkötődött. Miért zavar be egy kamaszkori történet 15 év távlatába? Miért ismétlődik ez meg? Mit lehet és kell ezzel kezdeni nekem vagy a páromnak. Én nem szeretném úgy leélni az életemet, hogy a párom közben másról álmodik, amikor diákszerelem feltör benne. Nem tudom, hogy ezek után mit gondoljak, talán sosem szeretett igazán...? Köszönöm a válaszát.

        Kovács Piroska válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Uram! Leveléből az látszik, hogy feleségének vannak az egyéni terápia körébe tartozó, régóta cipelt problémái, amit ideje lenne meghaladnia. A baj csak az, hogy ő ezt valószínűleg nem tekinti nehézségnek, hiszen akkor megoldást és szakembert keresne. Mivel ez kihatással van házasságukra, így megközelíthető a párterápia felől is, hiszen egy 15 éves kapcsolat sokszor egybeesik a középkorúak életválságával...


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska

        Kérdés: 2011. november 15., 12:38; Megválaszolva: 2011. november 20., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: