• Tamsol mellékhatása hosszú távon ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jóestét kívánok! Van kb egy 50%-al menagyobbodott prosztatám. Kb 4-5 éve van a jóindulatú megnagyobbodás, minden évben megyek az urulógiára vizsgállatra. 1 évvel ezelőtt Tamsolt írtak fel, de kb 2 hónapig szedtem, uánna áttértem, ill. visszatértem a Prostamol Unora. Ezzel kapcsolatban kinevett a dr. úr, és azt mindta, hogy ez enyhén szólva "gyerek játék" Viszont a Tamsol hosszútávú szedése, a mellékhatások miatt nem mertem szedni. Ugyan a 2 hónap alatt nem voltak mellékhatásai, de mégis úgy gondoltam, hogy ameddig nem muszáj nem nagyon szedném. Igazán az érdekelne, hogy ezt a gyógyszert hosszú távon akár 10-20-, akár 30 éven keresztül is szednem kellene, milyen hosszú távú mellékhatásai lennenek? Bár lehet , hogy ez a kérdés költői. Igazából taktikázom, hogy minnél később kelljen ilyen komoly mellékhatású gyógyszert szednem. Azt tudom, hogy karban kell tartani a jóindulatú prosztata megnagyobbodást, mert ha nem foglalkozik az ember vele, akkor akár rosszindulatú daganáttá is változhat. Nem tudom, hogy hol a határ, amikor feltétel nélkül el kell kezdenem szedni a a Tamsolt, vagy más komolyabb gyógyszert. Egyenlőre prosztatára teát, (kisvirágú füzike) és Prosztamol Unot szedek. Nyáron van amikor nem szedem a Prostamolt, mert valahogy nem olyan sűrűek a vizelési ingerek. A dr. Úrral is megbeszéltem ezt a problémámat, de egyértelműen a Tamsol mellett állt ki és 1 év múlva a helyzet tisztázására uroflow mérést helyezett kilátásba. Eutyrox-ot is szedek 1994 a pajzsmirigy műtét óta, de valahogy meg tudtak győzni a szedéséről és a mellékhatásai sem veszélyesek ill. nincsenek is elmondások alapján. Köszönöm a türelmet és várom a válszt tisztelettel. Egyébként egyértelműen sokkal radikálisabb a Tamsol hatása, kényelmesebb és teljesen normális a napi vizelési ingerem, nem kell tervezni az útvonalat, hogy közben a vizelést el tudjam végezni.

        Dr. Kocsis István válasza a prosztata témában

        Tisztelt Olvasónk! A Tamsol egy úgynevezett szelektív alfablokkoló ami a prosztata mirigyei közötti izom elemeket lazítja el. A közvetlen lazító hatás mellett javul a prosztata vérellátása, csökken a prosztata gyulladásos duzzanatra való hajlama. Bármeddig szedhető mellékhatás nélkül. A fűzike tea nagyon jó kiegészítő, ami a gyulladásos komponenst csökkenti, a prosztamol uno pedig a mirigysejtek nökedését lassítja. A három együtt a teljeskörű hatás miatt kiváló.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010. december 20., 20:44; Megválaszolva: 2010. december 23., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: