• Prosztata rák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Édesapámnál rosszindulatú prosztata rákot állapítottak meg 2017. márciusában. Volt biopszia melynek eredménye: Gleason score 10 baloldal Gleason score 9 jobboldal PSA érték 53,4 Adenocarcinoma a rák tipusa (ha jól értettem) a tumor szövet szinte minden mintában jelen van egyik oldalon 30-80 % -ban a másik oldalon 80-90%-ban kitöltve a szövethengerek állományát. Egyik oldalon (30-80% értékű oldalon) perineuralis terjedésre utaló jelek is láthatóak. Ezután CT, Csont scan és Kolin PET/CT vizsgálat történt. A ct véleménye szerint a prostata 35 x 42 x 44, kissé inhomogén változást mutat. A többi vizsgált terület véleménye szabad vagy elváltozás nem látható. Korábban gyógyszert, most egy injekciós kezelést kapott. Injekció neve:Politrate 22.5 mg A legtöbb lelet negatív, "áttét nem valószínű" a vélemény. Az injekciót követően édesapámnak 3 hónap múlva kell menni "gyógyszeres beültetésre tartós hatás céljából". azt mondták nem lehet műteni mert magas a PSA. Ez milyen problémát okozhat? Nincs lehetőség esetleg sugár kezelésre? Azt szeretném kérdezni a kevés adat alapján van-e áttét édesapám szervezetében? Szükséges-e ez a három hónap türelmi idő? Van-e valamilyen módszer a gyógyulásra? Sajnos nem engedi, hogy bemenjünk vele az orvoshoz. Köszönöm szépen!

        Dr. Papos István válasza a prosztata daganat témában

        Amennyiben távoli áttét nem látható, mindenképpen javasolt a hormon injekció mellett a prosztata besugárzása is. A folyamat előrehaladott, de a megfelelő kezeléssel a tumor növekedése leállítható illetve a növekedés üteme csökkenthető.


        Kérdés: 2017. május 17., 20:56; Megválaszolva: 2017. május 17., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Prosztatagyulladásom van már vagy 4 éve.Tavaly nyár végén műtöttek hólyagnyakszűkületre ami sikertelen volt.Sajnos ugyanúgy megmaradtak a vizelési ingerek és most újabb műtét lesz a semmelweis egyetem urológiai klinikáján. A szerv már nem...
        Tisztelt Doktor úr! Közel négy hónapja volt prosztata műtétem. Nem a teljes prosztatát távolították el, csak amit a húgycsövön keresztül ki tudtak szedni. A szövettani eredmény negatív volt, nem daganat miatt távolították el, csak...