• Nagyon érdekel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A sorsszerű megbetegedéseket hogyan kell értelmeznem? A magas vérnyomásnak milyen szövődményei lehetnek, 10 év elteltével ? Az impotencia elleni műtéti beavatkozásról szeretnék érdeklődni ? Fájdalmas e, mennyi a felépülés, s miből áll e műtét ? Hol végzik ? A műtét mennyibe kerül ?E műtét eredményes e utána ? Választ köszönöm szépen.

        Dr. Merth Gábor válasza a potencia témában

        Az élet rendje, az ember sorsa, hogy 50 éves kora felett potenciája már nem olyan, mint húsz évesen. Minden betegemnek elmondom, próbálja megtalálni az élet szépségét, és élvezni azt kortól függetlenül. No, de ennyit a szentenciáról, lássuk a szakmát! Az is elmondható, hogy a férfi hímvesszője, kitűnően mutatja érstátuszát! Azaz amennyiben potenciazavara van, feltétlenül érdemes kardiológussal is érintkezni, tekintettel a szívkoszorús ereire! Ezen kívül a magas vérnyomás esetén alkalmazott gyógyszerek sem a potencia megőrzésén „fáradoznak”! De nem kell azonnal műtétben gondolkodni, rengeteg megoldás létezik ugyan is. Ami nem kér kenyeret: esetleg kezelőorvosával beszélve, ha tud, változtassanak a magas vérnyomás ellen szedett gyógyszerén. Napi fél óra aktív mozgás, bizonyítottan, már 3-4 hónap múlva eredményesen javítja a potencia zavarokat. Amennyiben kardiológus szakorvos nem tiltja, rengeteg olyan készítmény létezik, melyek igény szerint, szintén pozitívan befolyásolják a merevedési zavart, sok más egyéb mellett is, készítménytől függően (koszorús ereket tágítanak, fizikális/pszichés státuszt befolyásolják –pozitívan, stb.) Létezik vákuumos módszer is, mely vákuum segítségével juttat vért a hímvesszőbe, az aktus idejéig. A műtét komoly beavatkozást jelent, több napos kórházi bennfekvéssel. Érgraft beültetés esetén több vért juttatunk a hímvesszőbe. Rigid pénisz protézis beültetése esetén olyan implantátum kerül beültetésre, mely folyamatosan „merev” állapotban tartja a hímvesszőt. Pumpás változata, egy szintén beültetésre kerülő tartályból „fújja fel” merevvé az amúgy petyhüdt péniszt, az aktus idejére. Mint minden implantátumnak, ezekkel is nagyon sok gond adódhat, és itt különösen fontos, hogy képzett szakember helyezze be ezeket. Áruk a nagyon drágától a horribilis összegig változik. A lényeg minden képen keressen fel egy urológus szakorvost, hogy a potencia zavar okát(!) felderítse, és igényének megfelelő módszert közösen kiválasztva, együtt kezeljék a problémát! Igény esetén, szívesen kifejtem az Önt érdeklő módszert bővebben, vagy várom rendelőmben!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. április 30., 14:02; Megválaszolva: 2011. május 03., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: