• Potenciazavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az utóbbi hetekben megdöbbentő visszaesés mutatkozik a férfiasságomban. Nem egyszerűen merevedési zavarról van szó, hanem a szexuális izgalom sem alakul ki nálam. Nemcsak a péniszem (makk), de más erogén zónáim is szinte érzéketlenek. Ha el is jutok a magömléshez, az orgazmus (kéjérzet) sokkal kisebb, mint korábban. Az okok keresése közben felmerült bennem, hogy a parlagfű-allergia, illetve az ellene szedett gyógyszer (Claritine, Sefaller) okozhat zavart. A múlt télen átestem egy felfázásból adódó prosztatagyulladáson, de abból felgyógyultam, és az urológusom szerint a prosztata most semmilyen elváltozást nem mutat. A potenciazavaromra az urológus napi 2,5 mg Cialist írt fel, amit kúraszerűen kellene szednem. Azt mondta, hogy ez majd helyrehozza a merevedést és a hormonháztartásomat is. A gyógyszer tájékoztatójában azonban azt olvasom, hogy a Cialis csak a véráramlásra hat, a hormonokra nem, és főként nem eredményez tartós javulást. Önöknek mi a véleménye minderről? A konkrét kérdéseim: 1. Lehet az allergiának, illetve az antihisztaminnak köze a szexuális érzékenység csökkenéséhez? 2. Okozhatja a prosztata betegsége a leírt problémát? 3. A Cialisnak lehet pozitív hatása a szexuális érzékenységre és a hormonokra? Előre is köszönöm válaszukat.

        Dr. Csanádi Gábor válasza a potenciazavar témában

        Kedves Uram! Ahogy' a politikából már megszokhattuk, úgy az emberi szervezetben is minden mindennel összefügg. Emiatt az antihisztaminoknak is igen ritkán alakulhat ki hasonló hatása, változó súlyossággal. A prosztata korábbi, lezajlott gyulladása nem valószínűsíthető. Sokkal nagyobb értelmét látnám egy részletes un. férfi hormonpanel vizsgálatnak. A Cialis valóban nem fog a hormonokra hatni. A kolléga valószínűleg úgy érthette, hogy a gyógyszer hatására javuló merevedés "visszahozza" a libidóját. A 2,5 mg-ot kicsit aluldozírozottnak tartom. A mennyiben 1 héten belül nem tapasztal javulást, nyugodtan emelje a dózist 5 mg-ra naponta. Az érzés- és libidózavarok miatt mindettől függetlenül az említett laborvizsgálatot szükségesnek tartom.


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus

        Dr. Csanádi Gábor

        Kérdés: 2010. október 01., 10:51; Megválaszolva: 2010. október 04., 14:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: