• Parkinson kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Főorvos Ú//Úrhölgy ! Kérésem arra irányul, hogy két éve az IMC-ben MRI vizsgálatot végeztek, atrophia cerebri et cerebelli és diffuz vascularis laesiót jelzett. Ez a diagnózis semmiféle fukciózavart nem jelzettt,,vagy legalább is semmiféle különleges jelenséget nem éreztem. Igaz, hogy a memóriám az idő múlásával egyre rosszabb lett, valamint - mivel prostata hipertophiám is van, - éjjel 3-4-szer fel kellett kelnem vizeletürítésre és ezeket megelőzően általában negatív kicsengésű álmokat láttam és pár percig palpitáció és vérnyomás emelkedés volt tapasztalható, melyek azonban néhány perc ébrenlét után megszüntek. A. kérdésem megitéléséhez tartozik, hogy egy éve súlyos tüdőgyulladást, majd ezt követően, mielőtt a tüdőgyulladásból már teljesen felgyógyultam, virusos hörghurutot kaptam. Ezeket a betegségeket ambuláns módon, többféle antibiotikum adásával kigyógyították,de tönkretette az emésztést, a gastrintestinális és a cardiovasculáris rendszert, úgyhogy probiotikumokat kellett szednem, hogy a bélflóra valamennyire is rendbe jöjjön, naponta többször kellett mérni a vérnyomást és csupán csak annyi vérnyomás csökkentő gyógyszert kellett és szabad volt szednem, hogy ne essen le túlságosan az amúgy is alacsony szintű vérnyomás .Szerencsére - úgy gondolom - teljesen rendbe hoztak a szakorvosaim,. Gyógyszeresen eredményesen beállították a vérnyomásom, a széklet is rendeződött, és az éjszakai felébredéskor sincs már palpitációm és vérnyomás emelkedés, A felébredést megelőző álmok negatív kicsengése is megszünt.. Igaz, 2.-es tipusú cukor intoleranciám is van, ami nem igényel semmiféle gyógyszer szedést és a időnkénit laboradataim is normálisak, csak a karbamid, a koleszterin és a triglicerid magasabb a szükségesnél, az éhomi cukor értéke alig magasabb a refrencia szint felső határánál, vagy megegyezik vele. Az alvási probléma miatt, a felkelés előtti álmodás miatt neurológusnál is voltam, aki EEG vizsálatot végeztetett, amely nem talált semmi kórost. Ezután elküldött még psichiáterhez is, aki antidepresszáns Coaxilt és Cavinton Fortét íratott fel a háziorvossal.. Mióta sikeresen beállították a vérnyomásomat, jól is érzem magyam, nincs betegség érzésem. Kéem fentiek alapján - amennyiben ez elég az (Önök)megítéléséhez -, hogy szíveskedjenek prognosztizálni, nagy, közepes, vagy kicsi a valószínűsége annak, hogy már itt van a Parkinson kór, ami wellen, ha megtörtént, semmit sem lehet tenni. Véleményüket ezúton is megköszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a parkinson témában

        Kedves Kérdező! A tünetei között, amit leírt, nincs olyan, ami arra utalna, hogy Parkinson kórja lenne, de ehhez mindenképpen szükséges lenne a vizsgálata is. Prognózist ezzel kapcsolatban ez utóbbi hiányában nem lehet mondani. Keresse fel azt a neurológust, aki korábban vizsgálta, Ő, a fizikális vizsgálata után biztosabbat tud Önnek mondani.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 28., 18:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Betegség lefolyása , végső kifejlete? Kezelő orvos által javasolt kisebb műtét folyamata (gyógyszeradagoló beültetése) Milyen időközönként kell az adagolót cserélni? Ettől milyen eredmény várható?
        Nagyon tanácstalan vagyok és a segítségét kérném .Tavaly szeptember 1-ével a munkáltatóm felmondott , mivel beteg lettem , na persze a felmondásomban nem így szerepel.Azóta nincs rendes állásom és fizetésem is nagyon megcsökkent ,...
        Az évekig fel nem ismert lyme kór kiválthat-e parkinson kórt?
        Parkinson beteg vagyok, a jogosítványom lejár, a neurologustól vittem javaslatot aki szerint nincs akadály, alkalmas vagyok a B kat gépjármű vezetésre. A háziorvos 1 évre adta meg, azzal az indokkal /szóban/, hogy a pk- betegségre a törvény ezt...
        Az apukámról lenne szó 55 éves mar nagyon regota betegeskedik 28 éve de 8 éve a Parkinson kór-t diagnosztizaltak. Az egész 28 éve egy ártalmatlannak hitt kiütéssel kezdödött ami semmi kezelés nelkül el mult, de 1 évre rá elkezdett fogyni...
        Önellátásra nem képes Parkinson-os édesanyámat otthonában ápolja egy hölgy, de sajnos olyan helyzetbe kerültünk, hogy már nem tudjuk tovább fizetni. Egyedüli hozzátartozója vagyok, magam is beteg, nem tudom ellátni, emelni, stb. nem is egy...
        Szeretnék minnél részletesebb információt kapni a Parkinson-kór végső stádiumáról, Közeli rokonom érintett a betegségben. Szeretném megtudni milyen esélyei vannak a betegnek. Minden információt hálásan köszönök!
        24 éve Parkinson-kóros vagyok, 8 éve DBS-szel ellátva. E betegségemet jó karban tartják, DBS beállítva. Kb. 6 éve szuicid kisérlet, szinte elviselhetetlen a hangulatom főleg a reggeli órákban. Számos kedélyjavítót kipróbáltak, de nem...
        Öt éve jelentkezett a járásbizonytalanság. Négy éve diagnosztizáltak homloklebeny atrofiát és enyhe Parkinson kórt. Azóta az Országos Idegtudományi Intézetben kapok félévente 10 napos infúziós kúrát (cavinton + nootropil). Állapotom...
        29 éves nő vagyok, nem szedek fogamzásgátlót, és tudomásom szerint szervi bajom sincsen. A problémám, hogy rendesen, 28 napra megjött a menstruációm, viszont teljesen máshogy, mint a szokásos: a vérzés sokkal kevesebb, szinte semmi, viszont...