• Dr. Papp Géza

        Sebész

        339

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Sebész

        Bemutatkozás:

        Jelenleg nincs létrehozott önéletrajz, kérjük, látogasson vissza később!
      • Hirdetések
      • Dr. Papp Géza legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező, áztassa langyos vízben, tegyen rá Betadine kenőcsöt. Ha ez elégtelen, sajnos sebészt kell felkeresnie. Lehet hogy a körmöt is le kell venni. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! Sebet érheti víz, zuhanyozhat. A sebet ne dörzsölje, 2 hétig még strandra ne menjen. A sebet a Naptól óvja, 50es faktorral kenje. Étkezésben nincs megszorítás, széklete naponta könnyen legyen. Alkoholt mértékkel szabadon fogyaszthat. Fizikai terhelést ne végezzen 6 hétig. Utána fokozhatósan terhelhet, edzőterembe eszerint mehet. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! Látatlanban nem lehet véleményt adni erŕe. Lehet normális helyzet is és lehet probléma is. Tanácsom, hogy a fisztulát készítő sebészt keresse fel. Amennyiben ez nem megoldható, háziorvosának mutassa meg a panaszt. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! Panaszmentes sérve mellett bátran sportoljon, éljen úgy mint eddig. A szeptemberi időpont tökéletes, nyáron nem szerencsés sérv műtétre menni. Kizáródás nem valószínű, de heves fájdalom esetén jelentkezzen orvosnál. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! A lacto seven megfelelő. Javaslom még a napi 3-4x zuhanyzást. Kamillás ülőfürdőt, helyileg Bepanthen plus alkalmazását. A széklet lazításához használjon útifűmag héj rostot. Üdvözlettel Dr. Papp Géza
        Kedves Kérdező! Ha a sebe tiszta, kenje be Bepanthen plus-szal. Ha gennyes, hétfőn keresse fel a sebészeti szakrendelot. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Tímea! A sebre tüll vagy vazelines kotszer kell. Erre Betadine kenőcs, majd steril lap. Ezt csőkötszerrel kell rögzíteni. Így nem ragad bele és otthon is cserélheti. Patikában minden kapható a listából. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! A trombózis rizikó felmérése a sebészének a joga és kötelessége. Függ számos rizikófaktortól, nem csupán a műtét tényétől, de annak fajtájától is. Ezen kívül pedig számos egyéb tényezőtől. Nem minden műtét esetén kell emelkedett rizikóval számolni, sok műtét esetén nem szükséges a trombózis elleni védelem. Javaslom kérdezzen rá a plasztikai sebésznél. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! A mélyvénás trombózist csak vizsgálattal lehet kizárni. A területi SBO t keresse fel mihamarabb. Üdvözlettel Dr. Papp Géza
        Kedves Brigitta! Pontos és biztos valaszt nem tudok adni, ahhoz szükséges az orvosi vizsgálat és a CT megtekintése. A várakozás oka, hogy az elhalt lép darab magától fellazuljon és utána egy csővel ki lehessen szívni. Így a lép egészséges része megmaradhat. De ennek a biológiai folyamatnak időre van szüksége. Ha műtétre lesz szükség, nem kell ilyen magas halálozással számolni, ez biztosan túlzás, bár lehetnek kockázatok. Akar a teljes lép is eltávolítható, jelentős hosszútávú káros következmény nélkül. Ha sok a panasza, szerintem hamarabb műtétre ajánlható, bár akkor valószínű hogy a teljes lép eltávolítása szükséges lesz. Beszéljenek a kezelőorvossal és sebésszel is, kérjék, hogy vonják be önöket a döntésbe. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! A sérve esetleg lehet a panasz forrása. A műtét az egyetlen módszer amivel kezelhető, a sport segít, de ezt nem mulasztja el. Tervezett beavatkozás, sürgősség nincsen, véleményem szerint kizáródás nem valószínű. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező, mindenképp szóljon a mutet előtt, bar megnyugtatasul: a műtőasztalon szivacsbetet van a kényelmesebb fekvésért. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! A panaszai között bár nem szerepel a láz, de felmerül egy kisebb tályog lehetősége is. Sebészeti vizsgálat megfelelő, nem proctologiai kerdes. A fényképen nem lehet látni semmilyen körös eltérést, vélhetően a bőr alatt kell keresni az okot. Üdvözlettel Dr. Papp Géza
        Kedves Kérdező! Legyen bátran terhére másoknak. Vagy menjen le a rendelőbe. Sérv ettől nem lesz. Üdvözlettel Dr. Papp Géza
        Kedves Kérdező! A 3 hetes gyógyulási folyamat nem szokatlan ilyen óriási tályog esetén. Otthoni kötözés és heti sebellenőrzés mellett 1-2 hónap alatt a sebe meggyógyul. Üdvözlettel Dr. Papp Géza