• Dr. Papos István

    Urológus Szeretnék kérdezni tőle

    2065

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Urológus

    Bemutatkozás:


    Jelenleg nincs létrehozott önéletrajz, kérjük, látogasson vissza később!

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Hirdetések
   • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
    A tesztoszteron szintje alkati kérdés, a referencia tartományon belüli értékek normálisak, függetlenül attól, hogy a határéréték aljához vannak közelebb. Vannak bizonyos anyagok, melyek megnövelhetik a tesztoszteron termelést, pl. Tribulus terrestris, L. Carnitine. A testzsírszázalék csökkentése, a megfelelő mennyiségű alvás, megfelelő zsírok és koleszterin bevitele, alkohol bevitel csökkentése, stressz csökkentése a tesztoszteron szint emelkedéséhez vezethet.
    A veseköve a vizelési panaszait nem magyarázza. Húgyúti infekció állhat a háttérben.
    Lehet, hogy csak egyszerű húzódásról van szó, de ha nem múlnak a panaszok, akkor mindenképpen javaslom az urológiai vizsgálat elvégzését.
    Mindenképpen javaslom az urológiai/andrológiai vizsgálat elvégzését az eltérés hátterének tisztázása céljából.
    Megfelelő mennyiségű folyadékbevitel (napi 2,5-3 liter) mellett nyugodtan szedheti a D-vitamint.
    Igen, hiszen a vizelési panaszokat okozhatja a prosztata középlebenye, amely magyarázhatja a gyógyszer hatástalanságát. Ilyenkor műtéti megoldás javasolt.
    Rövid fitymafék okozza a panaszt.
    Húgycsőgyulladásra utaló tünet. Mindenképpen javasolt az urológiai vizsgálat!
    Nem húgycsődaganat, ez szinte bztosan kizárható! Húgyúti gyulladás megyarázhatja a panaszokat, ezért javasolt urológiai vizsgálat.
    Amennyiben az urológiai vizsgálat negatív volt, akkor biztos nem urológiai eltérés okozza a panaszokat. Valószínűleg átmeneti, magától rendeződő panaszról van szó.
    Amennyiben panaszt okoz, akkor érdemes megműttetni. Későbbiekben a szexuális élet során sok problémát előzhet meg az egyszerű, ambulánsan elvégezhető műtéttel.
    Mindenképpen urológiai kontroll vizsgálatra jelentkezzen a kezelőorvosánál, hiszen a panaszain lehet segíteni. Nyilván először a prosztatagyulladásos panaszokat kellene kezelni, ezek rendeződése általában a potenciaproblémák javulását is magával hozza.
    Nem tudom, mi lehet az oka, hogy a tervezett műtétet törölték. Amennyiben az említett doktor nem akarja, vagy nem tudja a műtétet elvégezni, javaslom, hogy forduljon másik orvoshoz. A tartós antibiotikum szedés valóban nem célravezető. Amennyiben valóban a paraurethralis cysta az ok , akkor a műtét elvégzése mielőbb javasolt.
    A transurethralis prosztatareszekciót követően a prosztata újranövekedésére kicsi az esély, de nem kizárt, főleg akkor történhet meg, ha a reszekció csak részleges. A hólyagnyakbemetszés nem csökkenti a prosztata térfogatát.
    Prosztatgyulladás okozhatja a panaszokat, az urológiai vizsgálat mindenképpen indokolt.