• Dr. Papos István

        Urológus Szeretnék kérdezni tőle

        1947

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Urológus

        Bemutatkozás:


        Jelenleg nincs létrehozott önéletrajz, kérjük, látogasson vissza később!

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
        Kis bőr alatti bevérzés lehet a panaszok hátterében, az esetek nagy részésben ez néhány nap múlva megszűnik. Érdemes "pihentetni" illetve jegelni a gyorsabb gyógyulás érdekében. (Ez nem penisfractura :))
        A spontán merevedés elmaradása nem feltétlen kóros, amennyiben a merevedéssel szex közben nincs gondja. Korai magömlés és a nehézkes ejakuláció egymásnak kissé ellentmondó jelenségek. Tisztázni kellene, hogy pontosan mit jelent a korai és a nehézkes jelző. Az ondó állaga az étkezés, folyadékfogyasztás és a szex gyakorisága függvényében változhat. Aranyerese és székrekedéses panaszok miatt sebészeti vizsgálatot javaslok. Az ok nélküli fáradtság és kimerültség kivizsgálása érdekében keresse fel háziorvosát.
        Ha negatív a tenyésztés, akkor nincs jelen fertőzést okozó kórokozó. Amennyiben a panaszai is rendeződtek, akkor nincs ok az aggodalomra.
        Mindenképpen fertőzőnek kell tekinteni az aktus alkalmával, akár oralis szex esetén is. A prosztatagyulladás okozta panaszok gyakran csak hosszú, türelmes kezeléssel gyógyíthatóak, a nőknél előforduló hüvelyi fertőzés valóban könnyebben gyógyítható. Kontroll tenyésztés elvégzése mindenképpen javasolt.
        Valószínűleg krónikus hólyaggyulladás okozhatja a panaszokat, valóban urológiai vizsgálat szükséges. Amennyiben a vizelet lelet nem magyarázza a panaszokat, hólyagtükrözésre lehet szükség.
        Az említett kezelések jók. A húgycsőmintavétel biztosan megfelelően zajlott? Előfordulhat, hogy a nem megfelelő mintavétel kapcsán került baktérium a vizsgált mintába és nem feltétlenül a húgycsőben volt a kórokozó.
        Nem valószínű, hogy az említett gyógyszer okozza a sűrű vizelési ingereket. Prosztatagyulladás szerepet játszhat ebben, de bizonyos habituális tényezők is okozhatják a panaszait. Javaslom, a rendszeres urológiai kontrollt.
        A porckorongsérv is szerepet játszhat a panaszok kialakulásában, de a stresszes életmód okozta pszichés hatással is számolni kell.
        Nem káros, nem okoz további növekedést vagy malignus elfajulást. A prosztata normális nagysága kb 20 cm3.
        Vizelettenyésztés elvégzése javasolt az antibiotikus kezelés befejezését követően 2-3 nappal. Húgyúti infekció, vagy prosztatagyulladás okozhatja a tüneteket.
        Amennyiben panaszmentes, akkor a fenti vizsgálatok elvégzésére nincs szükség. Nők esetében a Candida okozta hüvelyi gyulladásnak az oka általában a normál hüvelyflóra felborulása, nem pedig külső fertőzés.
        Valószínűleg nem kóros elváltozásról van szó
        Ha jól értelmezem, akkor a húgycsőből jön a váladék. Ez húgycsőgyulladást jelent, amely kezelést igényel. Keresse fel az urológiai szakrendelőt.
        A PSA érték normális. Ha nincs panasza, akkor nem szükséges.
        Hormonvizsgálatok elvégzése javasolt. Alacsony tesztoszteron szint magyarázhat ilyen panaszokat.