• Dr. Molnár Dóra

        Kardiológus, belgyógyász Szeretnék kérdezni tőle

        1862

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Kardiológus, belgyógyász

        Bemutatkozás:


        Egyetemi tanulmány:

        Semmelweis Orvostudományi Egyetem, ÁOK 1988-1994.



        Szakvizsgák:



        - Belgyógyászat: 2000. kiválóan megfelelt

        - Kardiológia: 2002. kiválóan megfelelt

        - Transthoracalis echocardiographia licensz: 2007.

        - Transoesophagealis echocardiographia licensz: 2009.



        Szakmai tapasztalat, munkahelyek:



        - 1995-1996. Főv. Károlyi Kórház, II. Rehab. és Krónikus Belgyógyászati Osztály



        Idős, krónikus betegek ellátása, rehabilitálása.



        - 1996-tól: Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Kardiológiai Osztály



        Általános belgyógyászati és kardiológiai osztályos, és kardiológiai intenzív osztályos betegellátás, akut kardiológiai kórképek (szívinfarktus, szívelégtelenség, ritmuszavarok, tüdőembólia) ügyeleti ellátása, gyógyítása. Transthoracalis és transoesophagealis echokardiographias vizsgálatok végzése, carotis duplex scan vizsgálat, krónikus betegek gondozása, konzíliumok adása.



        - 2005-2016.  HT Medical Center, Kardiológia Szakrendelés             



        - 2005-től a XV. Kerület Egészségügyi Intézményei, Kardiológia Szakrendelés



        Kardiológiai betegek teljes körű ambuláns kivizsgálása, ellátása (echokardiographia, carotis duplex scan, Holter vizsgálat, Cardiotens, és ABPM vizsgálat, terheléses EKG), további ellátás szervezése, krónikus betegek gondozása.



        - 2016-tól: Róbert Károly Magánkórház, Kardiológia Magánrendelés



        Az intézményben lehetőség van rövid időn belül részletes non-invazív kardiológiai kivizsgálásra (echokardiographia, carotis duplex scan, Holter vizsgálat és ABPM vizsgálat, valamint terheléses EKG). A vizsgálati eredmények ismeretében az életmódi tanácsadás mellett terápiás javaslatot kap a páciens.



        Céljaim: A páciensek alapos és szakmai szabályoknak megfelelő kivizsgálásán és ellátásán túl  felvilágosítással és tájékoztatással szeretném elősegíteni  a betegségek megelőzését és a gyógyulást.

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Molnár Dóra legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! A fenti korrekt leírásban egy dologgal kapcsolatban nem látok adatot. Koszorúr betegég irányába mikor lett vizsgálva utoljára Édesapja. A szívelégtelenség betegség egy része a szívizom gyengeségéből adódik koszorúér szűkület nélkül. Szerintem ez lehet az alap probléma az Édesapjánál. Ezt úgy lehet megállapítani, hogy a diagnózis felállításakor történik szívkatéterezés. DE. Mivel elég sok idő eltelt a betegség kezdete óta, sajnos kialakulhatott az öregedési folyamatok részjelenségeként koszorúér szűkület az alapproblémától függetlenül is. A vérellátási zavar ronthatja az amúgy sem jó működésű szívizomzat teljesítményét. Ha megnyugtatóan kizárható egyéb szívelégtelenséget rontó betegség, állapot (ilyen például a vérszegénység, a veseelégtelenség stb.) akkor valóban el kell fogadni hogy a szívizombetegség romlott. Gondolom, nem az összes gyógyszert sorolta fel! Remélem, tudtam segíteni! Jobbulást kívánok az Édesapjának! Tisztelettel: Dr. MOlnár Dóra
        Kedves Kérdező! Nyugodjon meg, a panasz nem jellemző anginara. Mellkasi fájdalmat nem csak szívbetegség okozhat, hanem mozgásszervi- és belgyógyászati- és tüdőproblémák is. Amennyiben nem szűnik a panasz, háziorvosát keresse fel további teendők megbeszélésére. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra
        Kedves Kérdező! A csíkárnyék lehet korábbi gyulladás maradványa, amennyiben nincs panasz teendőt nem igényel, évente szűrővizsgálat javasolt. A tojáshéj mész felhívja a figyelmet arra, hogy Önnél elkezdődtek az érelmeszesedési folyamatok, javaslok egy részletes szív- és érrendszeri ellenőrző vizsgálatot, figyelembe véve a cukorbetegséget is, amely önmagában jelentősen fokozza szív és érbetegség kialakulásának esélyét. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra
        Kedves Kérdező! A megemelkedett CK önmagában nem jelent szívinfarktust. Írja,hogy volt hidegrázás és izzadás, szédülés- ez lehet vírusfertőzés tünete is. A sok folyadék fogyasztása a vizelet alacsony fajsúlyát magyarázza. A bilirubin szint egyes embereknél mindig kicsit magasabb, tudni kellene, hogy ez most lett ilyen, vagy korábban is magasabb volt. Összességében egy belgyógyászati vizsgálat indokolt, de a pszichés komponens is valószínűleg rontja a panaszokat. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra
        Kedves Kérdező, igaza van, Önnek valóban érdemi vizsgálatokra van szüksége (Fizikális vizsgálat, labor, EKG, szív UH, esetleg 24 órás monitorozás), addig ne szedje a gyógyszert. Amennyiben nem boldogul háziorvossal, kérjen beutalót a területileg illetékes kardiológiai szakrendelésre (kb. 2-3 hónapos előjegyzés), vagy esetleg vegye igénybe valamelyik magánellátó szolgáltatását beutaló nélkül. Nagyfokú rosszullét esetén sürgősségi ellátást kell igénybe venni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus
        Kedves Kérdező! Nyugodjon meg, a mért érték nem jelentősen magasabb, nem jelent közvetlen veszélyt. Lehet összefüggésben a dohányzással is akár, de mindenképpen javasolt szív ultrahang kontroll néhány hét múlva, és szükség esetén további vizsgálatokat kell végezni. A dohányzás elhagyása valóban javasolt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra
        Kedves Kérdező! A panaszok miatt először jó lenne a háziorvoshoz fordulni, mert nem csak szívbetegség állhat a tünetek hátterében. Egy általános fizikális vizsgálat, laboratóriumi vizsgálat sok információval hozzájárulna ahhoz, hogy mi lehet a panaszok hátterében, milyen irányben kell elindulni. A vérnyomás érték normális 120/80Hgmm körül, de igen sok tényező befolyásolja ennek értékét, ezért érdemes lenne naplózni nem csak az értékekeket, hanem hogy mit csinált a mérés előtt. Ügyeletet, mentőt nem a vérnyomás értékek miatt kell hívni, hanem jelentős rosszullét esetén. Egyebekben a háziorvosi ellátást kell igénybe venni elsődlegesen. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra
        Kedves Kérdező! A leírtak alapján nem megállapítható, hogy pontosan mi a baj. Mindenképpen részletes orvosi vizsgálat- fizikális vizsgálat, EKG, labor, mellkasi rtg- javasolt. Leletek birtokában lehet dönteni a további teendőkről. Háziorvosát keresse fel! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra
        Kedves Kérdező! A szív ultrahang egy nagyobb szívet mutat, a szívizom összehúzódó képesség károsodott, csökkent a szív vérpumpáló képessége. Mindenképpen részletesen kellene beszéljenek a kezelő orvossal erről betegségről, és a további teendőkről. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: DR. Molnár Dóra, kardiológus
        Kedves Kérdező, Önnek igaza van, indokolt a mielőbbi szakorvosi konzultáció. Bár a panaszok miatt nem volna sürgős a szakorvosi vizsgálat, de a lelet valóban mutat olyan eltérést, amely miatt 1-2 dolgot mielőbb tisztázni kellene. A ritmuseltérés hátterében többféle ritmuszavar is állhat a fentiek alapján, panaszok és családi kórtörténet pontos ismeretének birtokában, fizikális vizsgálat, labor lelet, szív ultrahang vizsgálat eredményeit ismerve lehet megmondani, hogy mi a további teendő. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus
        Kedves Kérdező, hypertrophias cardiomyopathia esetén, ha kialakul a kórkép, akkor vastagabbak a bal kamra falai többnyire, de az Ön esetében ez nem áll fenn a leírás alapján. Amennyiben hajama lenne rá, például öröklődő szívbetegség volt a családban, vagy esetleg valamilyen szívbetegségre utaló tünete lenne, akkor speciálisabb vizsgálatokra is van indokolt esetben mód. A leírásból egyéb nem megállapítható, úgy gondolom az Önnél lévő lelet ennél több információt tartalmaz. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus
        Kedves Kérdező, az életmódján mindenképpen érdemes volna változtatni, ez már önmagában is csökkentené a vérnyomását. Sokféle gyógyszer létezik vérnyomás csökkentésre, és néhány esetben sajnos nem rögtön sikerül megtalálni a megfelelőt. Remélem ez a mostani be fog válni, de ha nem létezik, teljesen más hatóanyagcsoport is, így meglesz a megfelelő! Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus
        Kedves Kérdező, amennyiben körülbelül 100/60Hgmm és 140/90Hgmm közötti a vérnyomás, illetve 50-és 90/min közti a pulzus, akkor nem valószínű, hogy ezzel függ össze a panasz. A tünet okát megmondani nem tudom. Neurológiai vizsgálat, esetleg koponya CT javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus
        Kedves Kérdező! Lehet, hogy a gerinc probléma okozza a panaszt, és a reflux is hozzájárulhat, de ez nem megállapítható. Elsősorban nem szív eredetre jellemző a fájdalom leírása. Javaslom, hogy ilyen erős panasszal forduljon orvoshoz - remélem már jobban van - mert részletes kivizsgálást javasolt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus
        Kedves Kérdező! Szerencsére a fenti lelet normál értékeket mutat. Color Doppler:MI -jelzett , TI-I- azt jelenti, hogy a jobb kamra és pitvar, valamint a bal kamra és pitvar közti billentyű nem zárnak teljesen tökéletesen, egy kevés vért átereszt zárt állapotban is. Ez sem éli el azonban a kóros értéket. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardológus