• Dr. Volom András

        fogszakorvos Szeretnék kérdezni tőle

        38

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        fogorvos

        Bemutatkozás:


        Jónéhány különleges fogászati eljárás hazai meghonosítója. Ilyen például a merevítőrostos fogmegerősítés, a miniatűr migrénterápiás harapásemelő sín vagy a Silensor horkolásgátló. Évente  többszáz  hazai fogorvos tanul a kurzusain.



        Volom Dr. számos fogászati szervezet tagja, a Magyar Esztétikai Fogászati Akadémia alapító tagja, a Magyar Parodontológiai Társaság és az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia tagja. Az általa vezetett Fogászati Oktatási Központ vezetője, az amerikai Center for Dental Excellence partnere.



        1984-ben végzett a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán



        Pályája elejétől komolyan érdeklődött az esztétikus tömőanyagok és alkalmazási technikáik után.

        1985 óta folytat magánorvosi gyakorlatot.

        1987-ben tartja meg első tudományos előadását, amely a tömőanyagok kopásának scanning elektron mikroszkópos vizsgálatáról szól.

        A rendszerváltozást követően az első teljes állású magánfogorvos (1990. február 1.).



        Előadások:



        Számos előadást és gyakorlati kurzust vezetett  itthon és külföldön (Ausztria, Cseh Köztársaság, Horvátország, Liechtenstein, Mexico, Németország, Románia, Szlovénia).

        Hazai tanfolyamain évente több száz fogorvos vesz részt.

        Rendszeresen tart előadást a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán és a Pécsi Tudomány Egyetem ÁOK - Fogorvostudományi Szakán



        További információ és rendelés: esztetikaifogaszat.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Volom András legutóbbi válaszai
        Kedves Látogatónk! a bölcsességfogak eltávolítása mindig hozhat meglepetéseket. A duzzanat általában egy hét alatt múlik, a fájdalom kb. 2 hétig maradhat. Tejet mi 2 hét után javaslunk Magvas ételek akkor jöhetnek, amikor teljesen begyógyult a seb. Darabos bármikor. Puha lepedékképző ételek kerülendők (pl. banán) Csípős 2 hét múlva. A focimeccs kicsit korai 2 hét után javasoljuk Vízipipáról semmit nem tudok mondani. Minden, amiben nikotin van rontja a mikrokeringést. az aktil duo mellett pl.: a vezetés sem javasolt. Elképzelhető, hogy alkohollal nem jön össze, bár kifejezett tiltás nincs a gyógyszer adatlapján. akkor igyon,, ha előtte 8 órával már nem szdte az antibiotikumot üdv: Volom András
        Kedves Látogatónk! Általában sérülés vagy afta okozza.Minde olyan hasonló folt, ami tovább tart, mint 2 hét feltétlenül megvizsgálandó szájsebész által- üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! A kérdésére sajnos nem lehet látatlanban válaszolni. Amit tennék az, hogy szájsebészeten megmutatnám. A Semmelweis Egyetem Szájseb. Klinikája országos intézmény és beutaló nélkül is jelentkezhet vizsgálatra. Üdv: Dr. Volom András
        Kedves Kérdező! Valóban kiáll a korona, de ugyanakkor a fogív rendkívül torlódott és a koronás fog eredetileg is erősen soron kívül helyezkedik el. Könyebb ilyenkor a technikusnak úgy dolgozni, hogy kap képet a régi állapotról. Azt gondolom, hogy érdemes megpróbálni az eredeti orvosnál jelezni, hogy nem tetszik, bár az is tény, hogy beragasztás előtt a fogorvos megnézeti a fogművet tükörben a beteggel és amikor elfogadja akkor ragasztja fel. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Tamás! Lehet, hogy a panaszait a stresszes állapot miatt felerősödött fogszorítása okozza. Ez egyúttal lehet oka egy szédüléses állapotnak, de ez lehet külön jelenség is. Neurológus is meg kell vizsgálja a szédülés miatt. Persze nem zárható ki egy vírusfertőzés sem. A fog ilyen rövid idő alatt nem tud magától helyet változtatni. Amit lát az a felvétel torzítása lehet (ez igen gyakori). Összefoglalva: neurológus lássa önt és a szédülés okát tisztázzák. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Katalin! A húzás után kialakulhat fogágy gyulladás, ami akár 14 napig is eltarthat. Ilyenkor a húzás helyének újbóli kikaparásával lehet gyorsítani a folyamaton. A két hét leteltével villámgyorsan el szokott múlni. Ha viszont láz és hidegrázás alakul ki akkor azonnal szájsebészetre kell menni. Üdv: Dr. Volom András
        Kedves Látogatónk! A probléma oka lehet reflexes is. Én biztosan egy alapos neurológiai kivizsgálásra küldeném, hogy meglássuk nincs-e ilyen jellegű probléma a háttérben. Ezzel egyidőben az erek álapotát is fel kellene mérni, nincs-e valahol szűkület a vénás elfolyásban. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! A kérdésére RTG felvétel nélkül nem lehet érdemben válaszolni. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Az említett foga a felső állcsontban helyezkedikt el. Főleg a nagyőrlőknél (ritkán a kisőrlőknél) előfordul, hogy a gyökér vége belóg az arcüregbe és azt a végénél nem csont, hanem csak nyálkahárty borítja. Ez magyarázhatja az orrban megjelnő rossz illatot, hisezn a fogban megtelepedett kórokozók által termelt anyagok akadálytalanul bejuthatnak az arcüregbe is.. Ilyen esetben a fog masszív kitisztítása és átfertőtlenítése javasolt. Szerencsés lenne az orrmelléküregről is felvételt készíttetni és az arcüreg gyulladása esetén antibiotikumot is bevetni. Üdv: Dr. Volom András
        Kedves Látogatónk! Nagyon örülök, hogy szerencsésen alakul a csemete sorsa. Az elszíneződés nem biztos, hogy szuvasodás. A táplálkozás alapvetően hat a fogfeklődésre, így okozhta elszíneződést is. Az elromlás viszont nem zajlik le ilyen gyors tempóban. Az Elmex fogkrémmel csak óvatosan szabad bánni, mivel ilyen korban e gyermek lenyeli a fogkrém egy részét így nehéz kontrollálni a bevitt fluorid mennyiségét. A mechanikai tisztítás a legfontosabb. Ezt szolgálja a megfelelő -zölsekben gazdag-étrend is. Véleményem szerint várjuk meg amíg teljesen ki nem bújik az érintett fog. Akkor jobban lehet majd látni mi a gond. Feltételezve a legorrszbbat, hogy beszuvasodott a fogak felszíne itt is azt tudom mondani, ha a gyermek jól van táplálva, azaz nincs teletömve finomított szénhidrátokkal (kenyér, süti, tészta) amikből lepedék rakódik a fogakra és erősen rág, akkor az öntisztulás révén a metszőfogak szuvasodása nem tud tovaterjedni, megáll. Szívesen venném, ha egy telefonnal készített fotót küldene ( ez négykezes munka az apukával együtt) Üdv:Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! A két RTG sztem teljesen negatív. Normál képleteket látok. A bal oldalon pl.: az arcüreg terjed le a foggyökerek közé. A jobb felső képlet a csont tüskeszerű nyúlványa. Nem ábrázolódik kóros képlet. A feszülés lehet inkább a fogsorérintkezésből és esetleges fogszorításból fakadhat. A lágyrészképlet, amit leír lehet, hogy nyirokcsomó. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! A bölcsességfog körül beférkőzhet gyulladás, így ez okozhat gondot. A szájnyitás közben fellépő feszülés, szúrás inkább fogsorérintkezési gond, amit létrehozhatott mindkét oldalon meglévő nagyőrlő hiány és az ennek következtében létrejött változás a fogsorérintkezésben. A bölcsességfog és a szédülés kapcsolata előtte nem ismert, de a fogsorérintkezés zavari okozhatnak ilyent. Minden szédüléses gondot előbb ki kell vizsgáltatni (belgyógyász, neurológus, fülész). Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Pár nap alatt véleményme szerint nem alakul ki endocarditis. Ezzel együtt minden gyyulladást a szájban komolyan kell venni. Az ínygyulladásnak általában helyi okai vannak. Az íny alatti fogkő a leggyakoribb. Ilyenkor nemcsak fogkőeltávolítást kell végezni, hanem gyökérfelszín simítást is, amivel eltávolítják a gyökér fertőzött felszíni rétegét is (előfordul, hogy a kórokozók méreganyagai erősen megtapadnak a gyökérfelszínen). Nagyon sokszor viszont ettől sokkal egyszerűbb a gondok oka: hiába érzik úgy pácienseink, hogy jól ápolják fogaikat valójában a technika nem tökéletes. Ezt szájhigiénés oktatással korrigáljuk. Ami a kivehetőt illeti: elmondása alapján vélhetően ön erős fogszorító is lehet és jelentősen megterhelődhet a kivehető fogsor, így azok a fogak is, amelyeken megkapaszkodik. üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Az alső metszők a felső mestzők mögé harapnak. Az instabilitásnak más okai lehetnek. Vélhetően a fogsor szívása nem megfelelő. Az ilyen esetekben javíthat a fogsor alábélelése. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Lehet, hogy kialakult egy krónikus gyulladás. ha ez történt szokás ismételten kikaparni a sebet. A felújított és vérző seb általában jól gyógyul ezután. üdv: Dr. Volom András