• Dr. Volom András

        fogszakorvos Szeretnék kérdezni tőle

        51

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        fogorvos

        Bemutatkozás:


        Jónéhány különleges fogászati eljárás hazai meghonosítója. Ilyen például a merevítőrostos fogmegerősítés, a miniatűr migrénterápiás harapásemelő sín vagy a Silensor horkolásgátló. Évente  többszáz  hazai fogorvos tanul a kurzusain.



        Volom Dr. számos fogászati szervezet tagja, a Magyar Esztétikai Fogászati Akadémia alapító tagja, a Magyar Parodontológiai Társaság és az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia tagja. Az általa vezetett Fogászati Oktatási Központ vezetője, az amerikai Center for Dental Excellence partnere.



        1984-ben végzett a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán



        Pályája elejétől komolyan érdeklődött az esztétikus tömőanyagok és alkalmazási technikáik után.

        1985 óta folytat magánorvosi gyakorlatot.

        1987-ben tartja meg első tudományos előadását, amely a tömőanyagok kopásának scanning elektron mikroszkópos vizsgálatáról szól.

        A rendszerváltozást követően az első teljes állású magánfogorvos (1990. február 1.).



        Előadások:



        Számos előadást és gyakorlati kurzust vezetett  itthon és külföldön (Ausztria, Cseh Köztársaság, Horvátország, Liechtenstein, Mexico, Németország, Románia, Szlovénia).

        Hazai tanfolyamain évente több száz fogorvos vesz részt.

        Rendszeresen tart előadást a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán és a Pécsi Tudomány Egyetem ÁOK - Fogorvostudományi Szakán



        További információ és rendelés: esztetikaifogaszat.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Volom András legutóbbi válaszai
        kedves Látogatónk! A hátsó szemölcsök ízleleő bimbók. A fehér lepedéket nyelvkaparóval lehet eltávolítani. Ha gomba lenne az fehérebb volna. Amennyiben furcsa "szösz" érzés társul a jelenséghez tenyészteni kellene gombára vagy trichomonasra. Egyébként lehet, hogy emésztési gondok vagy egyszerűen kisfokú kiszáradás áll a dolog mögött. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! A fogak felegyenesítése különösen hátul nem egyszerű feladat. A fixen felragasztott készülékek tudnak ezzel a feladattal igazán jól megbírkózni. Sztem a láthatatlan kevésbé képes erre, de lehet, hogy az Ön könkrét esetében megvalósítható. üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Vélhetően a fogból kiinduló gyulladás okoz szövetduzzanatot, ami kis feszülést vált ki. Mielőbb keresse fel fogorvosát nehogy nagyon begyulladjon. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Vélhetően ismét ki kell kaparni a húzás helyét. Az is tisztázandó, hogy nincs-e esetleges repedés az adott területen a csontban. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Sajnos azt kell mondjam, hogy bármiféle műtét csak a legutolsó helyen szerepel e gond orvoslásában, mivel az eredmény egyáltalán nem biztos, hogy megfelelő lenne. Az egyetlen amit tanácsolni lehet, hogy kerülje a nagyra nyitást. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! Így nehéz bármit is mondani (lehet pl.: allergia, vírus, gomba). Javaslom, hogy valamelyik fogászati kar szájbetegségekkel foglalkozó klinikáját keresse fel, amikor meg vannak a foltok. Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! A BPPV-re esetleg a fogszorítás útján hathatnak a fogtömések. Amikor ezeket kicserélik és esetleg kissé magasak lennének feltétlenül menjen vissza és addig igazítsák, amíg tökéletesen illeszkednek a harapásába. Üdv: Dr. Volom András
        Kedves Látogatónk! Sajnálatosan a TB támogatásokban nem vagyok járatos. Üdv: Dr. Volom András
        Kedves Látogatónk! Lehet, hogy a húzás után kapott fertőzés de az is lehet, hogy egy ettől teljesen függetlenül elkapott vírusfertőzés az ok. Javaslom, hogy szájsebészeten nézesse meg a húzás helyét. Üdv: Dr. Volom András
        Kedves Látogatónk! Vélhetően több probléma egyidejű fennállásáról van szó. A nyelv ügyében a teületileg illetékes szájsebészetet kell felkeresnie. A kép alapján nem állapítható meg, hogy nyálmirigy duzzanat vagy pl.: fibroma lenne. A torok ügyében lehet valamiféle fertőzés is (pl.: trichomonas, vagy bakteriális). Érdemes egy héttel a fülészeti vizsgálat után ismét megmutatni, hogy változott-e valami. A jobb oldali állkapocs fájdalom lehet fogszorításos eredetű. Szerintem először irány a szájsebészet. üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! A válaszok: 1. Elképzelhető-e hogy még a begyulladás előtt is generálhatott arcüreg problémákat ez a 6-os fog ? Rendszerint csak jobb oldali arcüreg gyulladásom volt. V: Igen elképzelhető, hogy tünetmentesen elhalt és tünetmentes gyulladást okozott 2. Csak lyukas- de nem begyulladt fog- fájdalma, ilyen esetben amikor belóg a gyökere az arcüregbe, kihathat-e az arccsontra úgy, hogy csak ott / ott is érzi az ember a fájdalmat? V: a lyukas fogak fájdalma más területeken is okozhat fájdalmakata. ezekete secunder fájdalomnak nevezzük, amikor nem ott jelentkeznek, ahol a valódi baj van. 3. Ha meg szeretném csináltatni a fogamat, akkor a hidas korona vagy az implantátum lenne a jobb megoldás ? V: az implanátumok egyik előnye, hgy nem kell bántani a még ép maradókat. Mérlegelés tárgya, hogy mi a teendő, mert a jó beültetéshez előfeltételek szükségesek (pl.: megfelelő szélességű és vastagságú csont) Mindenesetere az első lépés az arcüreg gondok eredetének tisztázása. A mélyharapás esetén tisztázandó, hogy Ön éjjeli fogszorító-e? Az éjjeli fogszorítóknak gyakran kötött reggel a nyaka háta. Ha igen a fogszorítás megszüntetése alapfeltétele a sikeres beültetésnek. üdv: Dr. Volom András
        Kedves Petra! Köszönöm a pontos és részletes leírását. Sajnos látatlanban nem lehet valódi véleményt mondani. Okozhatja a fog is a regionális nyirokcsomók reagálását és így a duzzanatot. Egészen biztosan szájsebésszel is meg kellene nézetni a fogát és ha úgy adódik eltávolítani. Sajnos a fogeltávolításnak lehetnek repülést gátoló komplikációi. Üdv: Volom András
        Kedves Látogatónk! Sajnos az íny nem valószínű, hogy visszatér. Amennyiben a nyakak nem szuvasak és egyéb gondot nem okoznak nem feltétlenül szükséges a letömésük. Ha mélyebbek, az már a fog mechanikai ellenállásán ronthat, így akkor javasolt az ellátásuk Üdv: Dr Volom András
        Kedves Látogatónk! a bölcsességfogak eltávolítása mindig hozhat meglepetéseket. A duzzanat általában egy hét alatt múlik, a fájdalom kb. 2 hétig maradhat. Tejet mi 2 hét után javaslunk Magvas ételek akkor jöhetnek, amikor teljesen begyógyult a seb. Darabos bármikor. Puha lepedékképző ételek kerülendők (pl. banán) Csípős 2 hét múlva. A focimeccs kicsit korai 2 hét után javasoljuk Vízipipáról semmit nem tudok mondani. Minden, amiben nikotin van rontja a mikrokeringést. az aktil duo mellett pl.: a vezetés sem javasolt. Elképzelhető, hogy alkohollal nem jön össze, bár kifejezett tiltás nincs a gyógyszer adatlapján. akkor igyon,, ha előtte 8 órával már nem szdte az antibiotikumot üdv: Volom András
        Kedves Látogatónk! Általában sérülés vagy afta okozza.Minde olyan hasonló folt, ami tovább tart, mint 2 hét feltétlenül megvizsgálandó szájsebész által- üdv: Dr Volom András