• Dr. Tóth Judit

        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus

        273

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Onkológia, belgyógyászat

        Bemutatkozás:



        • 1983-ban végeztem Debrecenben az Orvostudományi Egyetem Általános Orvoskarán.


        • A végzésem után altatóorvosként kezdtem dolgozni, 1986-ban aneszteziológiából és intenzív terápiából szakvizsgáztam.


        • A továbbiakban még szélesebb tudásra vágytam, ezért belgyógyászati osztályon dolgozva 1995-ben belgyógyászatból is szakképesítést szereztem.


        • 2002 óta onkológiai osztályon dolgozom, daganatos betegek gyógyszeres kezelésével foglalkozom.


        • 2005-ben klinikai onkológia tárgykörben szakvizsgát tettem.


        • Jelenleg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Onkológiai Klinikáján dolgozom.



        Fő érdeklődési területem az emlődaganat és a központi idegrendszer rosszindulatú daganatai.



        Magánrendelés: szerda: 14:00 és 16:00 között, Debrecen-Józsa Rendelőintézet



        Bejelentkezés telefonon: +36 30 9067 030



        www.onkologia-maganrendeles.hu;  [email protected]

      • Hirdetések
      • legutóbbi válaszai
        Kedves kérdező! Mi miatt történt a vizsgálat? Ki jegyezte elő ezt a nem kis sugárterheléssel járó vizsgálatot? Nem igazán értem a felvetést és a kérdést sem. Háziorvosát keresse fel az eredménnyel és a panaszaival.
        A kissejtes tüdőrák a kemoterápiára, biológiai terápiákra jól reagáló daganatok közé tartozik, viszont tudni kell azt is, nagyon hamar érzéketlenné válik a szerekkel szemben és egyre agresszivabban kezd viselkedni. Ugy gondolom, az agyi áttét sugárkezelése megint képes egy rövid időre kontrollálni a betegséget, de hatása előbb utóbb elmúlik. Sajnos kezelések nélkül nem várható terápiás szünet.
        Kedves Kérdező! Látatlanban nagyon nehéz tanácsot adni. Ha jól értem nincs pozitív szövettan vagy cytológia? Feltehetően annyira elesett állapotú, hogy a kezelőorvos nem akarja kitenni további vizsgálatoknak..... Ne haragudjon, de ez nem ennek a fórumnak a témája, sokkal bonyolultabb a kérdés. Forduljanak bizalommal a kezelőorvoshoz.
        Kedves Ildikó! A Sutent nagyon korszerű kezelés, de sajnos azt megjósolni, kinek és mennyi ideig használ majd, nem lehet. Ha rosszabbodik a helyzet, vagyis érzéketlenné válik a gyógyszerre a daganat, van újabb és újabb lehetőség, de ezt majd a kezelőorvos tudja. A fájdalom megszüntetésére van lehetőség, azonban vannak nagyon makacs és nehezen kezelhető fájdalmak is. A kezelőorvostól kell segítséget kérni. Un. második szakvéleményt minden nagyobb centrumban lehet kérni onkológustól.
        Kedves Kérdező! Nem tudok bizonyított hatékonyságot a daganttal szemben. Nem javaslom.
        Kedves Kérdező! A szövettani eredmény alapján csupán csak a műtétttel jó esélye van meggyógyulni az édesapjának. A műtétet követő utókezelés szóba jöhet, azonban a kezelés kockázata magasabb, mint a várható nyereség. Egyetértek az onkoteam döntésével, én is inkább a követést javasolnám. A szövettanból nem lehet következtetni arra, milyen eséllyel örökölhették a hajlamot, azonban jelen ismereteink alapján ha a családban előfordult daganatos betegség érdemes egy alapszűrész elvégezni.
        A cysta szükség esetén történő punkciojat radiologus végzi . Nem szükséges befekudni. Ha indokoltnak látja a vizsgalo, további vizsgálatokat kérhet ,mint pl. tenyésztés vagy cytologia.
        Kedves Kérdező! Teljes biztonsággal nem lehet kizárni természetesen a műtét előtt a petefészek daganat, vagy a gyomor petefészek-áttétét, de nem igazán erre gondolnék elsősorban. A műtéti szövettanig csak találgatunk.
        Kedves kérdező! Sajnos igy nem elég az adat, de talán azt gondolom eltávolításra került az epehólyag, aminek a szövettanát közölre.... Látni kellene, hogy mennyire sikerült az épben eltávolítani, milyen tulajdonságú pontosan a szövettan alapján.. Ennek a típusú daganatnak a kezelése elsősorban sebészi, másodsorban kemoterápia, és igen ritkán, esetleg a tünetek enyhítésére jöhet szóba sugárkezelés.
        Kedves kérdező! Az Ota nevuszrol annyit tudok én is amennyi az irodalomban olvasható róla. Saját tapasztalatom nincs, így nem is okoskodnak a kollégák munkájába. A kártyával kapcsolatban nem tudok segíteni .
        Kedves Kérdező! Látatlanban nem tudok véleményt mondani, sok ártalmatlan dolog okozhatja. Érdemes orvoshoz fordulni és megmutatni.
        Kedves Judit! Nehéz így találgatni, de sok dolog eszembe jut. Az biztos, hogy így nem maradhat sokáig. Leginkább gyulladás jellege van a dolgoknak, de részletesebb kivizsgálást igényel. Laborvizsgálatokat kellene készíteni, sebészeti konzíliumot kérni. Hasi CT vizsgálat is szóba jöhet. Amennyiben nem egyértelmű a dolog, akár bele is lehet a hasba kukkantani laparoscoppal. Azt javaslom a sürgősségi osztályra menjen be mielőbb.
        A prosztata daganat miatt valószínűnek tartom az összefüggést az alap betegséggel . Nem valószínű, főleg ha panaszt is okoz,hogy ártalmatlan . A jóindulatú daganatok esetében is használható a sugárkezelés egyébként fájdalomcsillapítót céljából.
        Kedves kérdező ! Feltehetően alkati dolog, lehet kicsit hízott és ez látható így. Nyaki ultrahang, vagy esetleg mellkas és nyaki Ct vizsgálat tehet végleg pontot a kérdés végére .
        Én valószínűnek a sérülést látom, ami nehezen gyógyul . Ha a háziorvos is jónak látja , proctologus segítséget érdemes kérni . Addig is javaslom használjon baba torlokendot.