• Habis Melinda

        klinikai szakpszichológus, személyközpontú terapeuta

        11

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        klinikai szakpszichológus, személyközpontú terapeuta

        Bemutatkozás:


        A pszichológia szakot 2003. és 2008. között végeztem el az igen gyakorlatorientált és emiatt méltán jó hírű Károli Gáspár Református Egyetemen.



        A képzési idő alatt több pszichiátriai és pszichoterápiás intézmény munkájába belekóstolhattam sokféle módszert megismertem. (Ezek közül a tranzakcióanalízisről és fókuszról van hivatalos igazolásom is.)



        Tanulmányaim mellett már ekkor „érdemi munkát” akartam végezni, így a Kék Vonal Gyermekkrízis alapítványnál dolgoztam önkéntesként.



        Klinikai munkámhoz az egyetem alatt tanultakat sokszor kevésnek éreztem, ezért 2008. és 2012. között klinikai és mentálhigiénés felnőtt szakpszichológus diplomát szereztem a Pécsi Tudományegyetemen. A képzés során elmélyíthettem ismereteimet a legkülönbözőbb pszichés betegségekkel, azok okaival és kezelésével kapcsolatban. Emellett bővítettem az általam használt pszichoterápiás módszerek eszköztárát, hiszen ezzel párhuzamosan,



        2012-ben személyközpontú terapeuta is lettem. 2008-tól a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Pszichiátriai Gondozójában dolgozom pszichológusként, ahol a leghétköznapibb problémáktól a legsúlyosabb pszichés betegségekig mindenre van példa.



        Munkám elsősorban a diagnosztikából és pszichoterápiából áll.



        Honlapomon (www.onlinetanacsadas.com) sok érdekességet talál lelki egészségünkkel kapcsolatban, emellett van ingyenes pszichológus válaszol rovat is. Előzetes egyeztetés alapján Skype pszichoterápiát vállalok.



        Mivel felnőtt klinikai szakpszichológus vagyok, főleg felnőttekkel és serdülőkkel dolgozom, de a nevelési és párkapcsolati tanácsadás sem áll távol tőlem. Kórházi munkám során sokféle problémával találkozom. A klasszikus pszichiátriai kórképeken kívül (szorongás, depresszió stb) lelki, párkapcsolati és családi problémákkal, házassági válsággal, szexuális zavarokkal, nevelési nehézségekkel és meddőségi problémákkal fordulhatnak hozzám.



         



        Honlap: www.onlinetanacsadas.com



         



        Telefonszám: +3620/430-7186

      • Hirdetések
      • Habis Melinda legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! Levele alapján azt gondolom, hogy az, hogy egy lány előbb vált ki Önből erekciót, mint egy férfi azt jelentheti, hogy talán inkább vonzódik a női nemhez, mint a férfihoz. Fontos kérdés, ismerkedik-e, vannak-e más jellegű tapasztalatai ezzel, mint az önkielégítés. Felmerült bennem az a kérdés is, valójában fél-e a nőktől (ez talán összefügghet a meleg pornó sikerével). Hangsúlyoznám, hogy az önkielégítés nem egyenértékű a hagyományos szexxel, nem lehet megjósolni belőle, felnőttként a nőkhöz vagy a férfiakhoz fog-e vonzódni. Üdvözlettel: Habis Melinda
        Kedves Kérdező! Szerintem nagyon jól érzi azt, hogy az önbizalomhiánya negatívan befolyásolja a nőkkel való kapcsolatát, ezért ezen kellene elsősorban változtatni (önismereti csoportban való huzamos idejű részvétellel, vagy egyéni pszichoterápiával), s aztán valószínűleg magától is megoldódna a nemi identitással kapcsolatos kérdése. Üdvözlettel: Habis Melinda
        Kedves Kérdező! Levele alapján azt gondolom, hogy nem baj az, hogyha nincsen kedve az önkielégítéshez. Ez nem legkevésbé sem befolyásolja a nemi orientációját. A kérdés az, hogy tud-e szeretetet, szerelmet érezni lányok iránt, a párkapcsolatában működik-e a szex. Az sem baj, ha nem vágyik még párkapcsolatra, de a szexualitás érzelmi kötődés nélkül nem értelmezhető, az ebben megtapasztalt esetleges kudarcok normálisnak tekinthetőek. Üdvözlettel: Habis Melinda
        Kedves Kérdező! Érdemes elgondolkodnia azon, miért vannak ezek a veszekedések, hogyan lehetne higgadtabban rendezni a konfliktusokat. Valójában mi bántja Önt? Üdvözlettel: Habis Melinda
        Kedves Kérdező Levele alapján azt gondolom, hogy érthető hogy tart a szexuális együttléttől illetve attól, mit fog szólni a partnere ehhez a problémához. Azt javasolnám, gondolkodjon el azon, miért megy bele mégis ezekbe az együttlétekbe, ha valójában ez nem is kellemes Önnek. Amennyiben tartós kapcsolatban él nem próbáltak ki más védekezési módokat? Ha nincs tartós kapcsolata, talán érdemes lenne megvárni, míg komolyabb érzelmi szálak fűzik a kiválasztott nőhöz, kapcsolatuk elég mély ahhoz, hogy meg lehessen ezt a problémát (is) beszélni, közösen megoldást keresni rá. Üdvözlettel: Habis Melinda
        Kedves Kérdező! Szerintem nagyon jó, hogy nem törődik bele, hogy a lánya magányosnak tűnik. Fontos, hogy szakember segítségét kérje annak eldöntéséhez, hogy valóban jó-e így neki, vagy csak egyszerűen képtelen mélyebb kapcsolatokat kiépíteni és ezért választotta ezt a visszavonulást. Azt javaslom, keresse fel a területileg illetékes nevelési tanácsadót és kérjen egy időpontot. Üdvözlettel: Habis Melinda
        Kedves Kérdező! Levele kapcsán elsősorban azt javasolnám, hogy kérjen pszichoterápiás segítséget annak az érzésnek a leküzdéséhez, hogy nem tartja magát kellőképpen sikeresnek szexuális téren. Egy bimbózó kapcsolatban fontos, hogy magabiztosnak érezze magát, higgyen benne, hogy meg tudja hódítani, boldoggá tudja tenni a kiszemelt hölgyet. Az interneten számos online terápiás lehetőséget talál, akár velem is dolgozhat ilyen formában. Üdvözlettel: Habis Melinda
        Kedves Kérdező! Levele alapján úgy gondolom, hogy a merevedési probléma oka talán a régi kudarc megismétlésétől való félelem lehet. Ennek kezelésére több stratégiát is kipróbálhat, például elmondhatja a barátnőjének a félelmét, aki ha szereti Önt biztosan segíteni fog Önnek leküzdeni a gátlásait. Üdvözlettel: Habis Melinda
        Kedves Kérdező! Levele alapján úgy gondonom, hogy érdemes volna pszichoterápiás segítséggel körbejárnia azt a kérdést, miért ennyire bizonytalan ebben a kapcsolatban, miért tart attól, hogy megcsalná a párja, hiszen azt állítja, racionális okot nem ad a bizalmatlanságra. Üdvözlettel: Habis Melinda
        Kedves Kérdező! Szerintem sem a legjobb megoldás a megcsalás, arról nem is beszélve, hogy Önnek esetleg lelki sérüléseket okozhat a nem kívánt együttlét. Kapcsolatuk izgalmasabbá tételének kíméletesebb módjai is vannak. Üdvözlettel: Habis Melinda
        Kedves Kérdező! Azt gondolom, hogy érdemes volna személyesen is felkeresnie egy pszichológus kollégát és pszichoterápiás segítséget kérnie, mert talán lehet összefüggés az önértékelési problémája és a szexuális örömtelensége között. Üdvözlettel: Habis Melinda