• Menstruációs rosszullétemet mi csillapíthatná?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/doktornő! Már 9 éve menstruálok, és eleinte nem voltak görcseim. Miután elkezdődtek, eleinte egy hagyományos fájdalomcsillapító is megszüntette a görcsöket. De ez csak rövid ideig volt hatásos, és azóta is mindig erősebb gyógyszert kellett szednem, mert pár hónap után már nem hatott egyik sem. Most már cataflamnál tartok, de legutóbb már az is csak 1 óra múltán hatott. Félek, hogy ehhez is hozzászokik a szervezetem, és már nem tudok mit beszedni. Ami eddig gond nélkül bevált, az a diclofenac-b végbélkúp, de ennek használata munkahelyen kivitelezhetetlen. Szeretném a segítségét kérni, mert még így is előfordult annak ellenére, hogy gyógyszert szedtem be, hogy nagyon rosszul lettem, nem tudtam felkelni, hánytam, levert a víz... Köszönöm segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalmas menstruáció témában

        Kedves Kérdező! A nagyon fájdalmas menses vizsgálatot igényel, mert szervi oka is lehet, pl. endometriosis. Szóba jön a diclofenac kiegészítése görcsoldóval, pl. Troparin kombinatum, Nospa, illetve fogamzásgátló szedése is enyhíti a görccsel járó mensesnél a fájdalmakat, beszéljen erről nőgyógyászával. Egyébként ha csak a menses idején veszi be a fájdalomcsillapítót,ne valószínű a hozzászokás.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. október 29., 12:45; Megválaszolva: 2011. október 30., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: