• Magas DHEA szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Hölgy! Az én problémám a fokozott szőrnövekés a combokon, hason köldök felett is, alkarokon, deréktájon. Voltam már nőgyógyásznál, belgyógyászati ill. nőgyógyászati endokrinológián. A vizsgálatok normális értékeket mutattak, egyedül a dheas értékem volt magasabb a referencia érték felső határánál, majdnem kétszerese. Felírtak nekem cipromix nevű fogamzásgátlót, aminek hatására ez az érték a normál határértékek közé került. A szőr erősödése megállt, viszont a bőröm és hajam zsírosodása nem javult. 10 hónapja szedem a gyógyszert. A nőgyógyász azt mondta ne szedjem mert májkárosító hatása van. Ebben az esetben nincs esetleg más készítmény ami a problémámra megoldás lenne és nem károsító. Vagy bele kell törődnöm. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a DHEA, szörősődés témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírt esetben a megfelelő kezelés valóban a Cypromix, én is ezt adnám Önnek. A szedés előtt érdemes ellenőrizni a májenzimeket, illetve évente 1 alkalommal, de a "ne szedje, mert májkárosító hatása van" nőgyógyásza részéről igencsak leegyszerűsítő. Ne hallgasson rá.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. október 27., 17:25; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: