• Más lehetőség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném az Ön véleményét kikérni. Több éve nem sikerült teherbe esnem.A férjem is,én is voltunk vizsgálaton.Nálam szervi eltérést nem látott az orvos,kérte a hormon és pajzsmirigy vizsgálatot.A mai konzultáción azt mondta minden eredményem "tökéletes",de a progeszteron szintem alacsony volt(14.06).A férjem spermiumszámát keveselte(25 millió/ml).Ezért azt mondta,ő inszeminációt javasol.Én megdöbbentem ezen,azt hittem az alacsony progeszteron szintet lehet stimulálni...és nem egyből inszeminácóra küld. Diagnózisa:Infertilitas(LPD,male factor) Szeretném az Ön véleményét megkérdezni,hogy az inszemináción kívül lenne-e más lehetőség számunkra.És ha van,mi lenne az. Köszönöm válaszát!

        Dr. Vereczkey Attila válasza a meddőség témában

        Tisztelt Asszonyom! A normozoo spermia alsó határa 20 millió/ml. A 25 millió/ml-es spermakép relatív indikációt jelent az inszeminációra, amit Ön természetesen nem köteles elfogadni. A sárgatest hormonszintet nem stimulálni, hanem pótolni lehet, pl. Duphaston, Utrogestan. Üdvözlettel, Dr. Vereczkey Attila


        Dr. Vereczkey Attila
        Meddőségi specialista

        Dr. Vereczkey Attila

        Kérdés: 2011. október 16., 11:12; Megválaszolva: 2011. október 17., 15:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: