• Myoma, 3 hetente menses

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Nő! 50 éves nő vagyok. Egy nagy miomám van már legalább 15éve. Eddig nem okozott gondot, és ezért azt mondták nincs értelme vele foglalkozni. 1 éve 3 hetente jön meg a menszeszem, állitolag ez se gond. A kérdésem tényleg nem gond ha 3 hete jön meg a menszszem? A másik kérdésem fél éve nagyon erős darabos a vérzésem, szinte óránként járok ilyenkor cseréélni tampont és szó szerint ömlök. Írtak fel Exacyl gyogyszert. Ezt szedem már fél éve. Megszeretném kérdezni, mennyi ideig lehet ezt a gyogyszert szedni? Rendbe tette a vérzésemet , nem ömlök már, igaz elhuzodik több mint 8 napig, de csak kicsit vérzek, de még mindig darabos a menszeszem. Nem okoz gondot a gyogyszert ennyi ideig szedni? Rendesen kitudok mellette is tisztulni? Nem gond a nagydarabb alvat vérzés? és sokszor az elején barna alvadt darabok jönnek ki belőlem ez se gond? És még egy kérdés, hogy a napokba nagyon fájt a hátam és írtak fel xilox port a hátamra meg mydeton gyogyszert. Elfelejtettem mondani, hogy hamarosan megjön menszeszem és szedhetem mellette exacylt? Az eredményem: 95x61mm uterus de van mikor 124x54 a mérete....kissé balra 38mm intramurális myomagöb látható., de van mikor 34mm.. Ezzel azt mondták nincs mit kezdeni, mert már lassan belépek a változokorba.Nagyon várom a válaszukat. Üdvözlettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a myoma, menses témában

        Tisztelt Hölgyem! Az Exacyl Mydeton mellett szedhető. 50 éves korban 3 hetente jelentkező, prokoaguláns gyógyszeres kezelés mellett is 8 napnál tovább tartó, bő, alvadékos menses mellett egy 12 cm-es, myomás uterus esetén a megfelelő kezelés a méheltávolítás. A változókor akár 2-3-4 évnyire is lehet még, ha mensesei kihagyás nélkül jelentkeznek.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. október 14., 08:08; Megválaszolva: 2011. október 16., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: