• Nőgyógyászati

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár hónapja fennálló nőgyógyászati problémával fordulok Önökhöz. Ovuláció idején - és fizikai megterhelésre is - barna, több napos vérzés, barna nyák ürül, ez akár 4-5 napig is eltart. Tudom, hogy létezik ovulációs vérzés, de ez fizikai megterhelésre - nagyobb séta - is megindul, függetlenül a ciklustól. Amennyiben ovuláció idején jelentkezik a probléma, jobb alhasi fájdalom is társul hozzá, ha cikluson kívüli, akkor nem. Két hónappal ezelőtt egy normál nőgyógyászati rutinvizsgálat és egy vakbél gyanú miatti sürgősségi ellátás keretében két nőgyógyászati vizsgálaton is voltam (belső, és hagyományos UH-val együtt), a vizsgálat mindkét esetben nagy fájdalmat okozott, és akkor friss vér is ürült, de egyik orvos sem tulajdonított jelentőséget ennek, azt mondták, nincs semmi nagy baj, valószínűleg méhgyulladás. Erre szedtem gyógyszert, de a barna folyás azóta is többször jelentkezett, fájdalommal együtt, és nem tudom, hogy attól függetlenül, hogy a vizsgálatok során nem derült fény ilyesmire, lehet-e esetleg méhnyakrákom, vagy más sérülésem, vagy pedig ez egyszerűen csak az ovulációs vérzés, és némi hormonális zavar miatt lehet? Ezzel kapcsolatban kérem az Önök véleményét.

        Dr. Herman Tünde válasza a vérzészavar témában

        Kedves Kérdező! A ciklus közepén jelentkező barnás pecsételés okozhatja hormonális eltérés vagy pl. endometriosis is, mindenképpen forduljon ismételten nőgyógyászhoz.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. október 07., 14:50; Megválaszolva: 2011. október 11., 13:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: