• Mit javasol?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        32 éves nő vagyok két fajta betegséget alapítottak meg nálam. Nőgyógyászatilag endimetriózus, petefészek cisztára műtöttek. Másik petefészket eltávolították, mert nem működött. Endimetriózus kezelést javasoltak, de a kezelést a máj miatt nem lehetett. A májamon jó indulatú daganat találtak. Zárójelentés: Multiplex hepar solid képlet miatt nem kórjelző percutan biopsiát követően laparoscopos exploratot végeztünk, mely során cholecystectomiával az epehólyag mellett lévő egyik képletből széles kimetszést végeztünk. Láztalan, sebei még érzékeny. St: icterus nincs. Has puha betap. Koros nem tap. Szövettani lelete adenomát igazolt (8269/2011), de a többgocú elváltozásra és a beteg korára tekintettel Schaff Zsuzsanna Professor nőnél konzultáltak. Végleges szövettani lelete megérkezett, kiadtuk. Vélemény: az adenoma, még esetleges együttesen lévő jelenlévő FNH és haemangioma esetén is radikális eltávolítást igényel. Többszörös lesiora tekintettel, melyek mindkét lebenyt érintik, a műtéti megoldás jelentősebb kockázattal jár, esetleg többszöri beavatkozást igényelhet - akár percutan módszerekkel kiegészítve. Javasolt: Budapesti Transzplatációs Klinikán konzultáció céljából jelentkezzen.

        Dr. Deli Tamás válasza a endometriosis témában

        Tisztelt Kérdező! Esetét érdeklődéssel olvastam, de kérdést levelében nem tett fel. A címben megfogalmazott kérdésére a válasz levele utolsó mondata. Amennyiben egyéb konkrét kérdése van, szívesen válaszolok.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. október 05., 13:29; Megválaszolva: 2011. október 06., 23:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: