• Prednisolon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Most készülök a harmadik lombikra. Közben kiderült, hogy inzulinrezisztens vagyok, valószínűleg ezért nem sikerültek a korábbi beültetések. Kezelésére Metformin 850 mg-os tablettát szedek. Kérdésem az, hogy az orvos által felírt prednisolon szteroid tabletta milyen befolyással lehet a cukorra, illetve inzulin értékre, mert a használati utasításban felhívják rá a figyelmet, hogy cukornövelő hatása van. Feltétlenül szedni kell vagy elhagyható? Természetesen a saját orvosommal is megbeszélem a dolgot, de más szakember véleményére is kiváncsi lennék. Köszönettel

        Dr. Vereczkey Attila válasza a meddőség témában

        Tisztelt Asszonyom! A prednisolon az asszisztált reprodukciós kezelések kiegészítő része, javasolt, de nem elhagyhatatlan gyógyszer. Abban a szokásos dózisban, amelyben ezen kezelésekhez javasolni szokták (5-7,5 mg), nem befolyásolja a cukoranyagcserét. Az Ön döntésének tárgya, hogy orvosa tanácsára megfelelően szedi, vagy saját indíttatásból nem szedi a gyógyszert. Alapvetően javaslom, hogy ne kétkedjen orvosa szakmai tudásában, vagy ha mégis, válasszon más kezelőorvost. Üdvözlettel, Dr. Vereczkey Attila


        Dr. Vereczkey Attila
        Meddőségi specialista

        Dr. Vereczkey Attila

        Kérdés: 2011. szeptember 28., 10:38; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: