• Mióma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy jó pár éve miómákat állapítottak meg nálam és a mai nőgyógyászati vizsgálat után az orvos azt javasolta, hogy a méhemet el kell távolítani. Annyi panaszom van, hogy sűrűn járok pisilni és kicsit szokott fájni a hasam is. Ezenkívül semmi, a vérzésem is rendben van, csak nagyon ritkán bővebb a kelleténél. Az ultrahang vizsgálat eredménye: az uterus afv-ben , 9,5x5,5x5 cm. Endometrium 6mm. Retrocervicalisan 5cm-es, mellső falban 3cm-es és több kisebb myomagóc látható. A jobb tubasarokból 3,5x2,5 cm-es solid képlet indul ki (v.s.intraligamentalis myomagóc). Szorosan mellette: 28 x 18 mm. A bal ovarium: 36 x 26 mm. Ezek után az lenne a kérdésem, hogy ezt mindenféleképpen csak méheltávolítással lehetne megoldani? Olvastam több helyen is egyéb megoldásról, pl. az embolizáció, vagy az ösztrogén és a progeszteron közötti egyensúly visszaállítása hormonálisan. Önnek mi a véleménye a fent leírtak tükrében? Ennyi idősen használhat a hormonális kezelés? Az embolizáció több mióma esetén is megoldható? Érdemes utánajárnom ezeknek a kezelési módszereknek? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Herman Tünde válasza a mioma témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom az életkorát. Amennyiben ilyen sok myomagóc van a méhben és ekkora a méretük, a méheltávolítás jön szóba.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 17:54; Megválaszolva: 2011. október 01., 11:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: