• Műtét utáni fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő! Még 2006ban műtöttek petefészek cysták miatt, laparoszkóposan. Azt mondták, 20 perces rutin műtét. 2 óra elteltével jöttem ki a műtőből, mondták,hogy ultrahangal nem vettek észre egy nagyobb cystát. A zárójelentésben egy zöld dió nagyságú cyszta lett feljegyezve. Leírás és elmondás alapján a jobb oldali vágásnál szedték ki, kicsit megsértve a hasfalat,de nincs probléma. Azóta évek teltek el, de alkalmanként, sűrű fájdalmam van a jobb oldali vágásnál. Voltam ultrahangon azóta is,de semmit nem láttak. Tudom hogy nincs nagy probléma,de lehet a műtét következménye a fájdalmamnak? És ha igen ezt a fájdalomcsillapítók kikerülésén kívül hogy tudnám megszüntetni vagy csökkenteni? Segítségüket előre is köszönöm.

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! Sajnos minden műtét következtében kialakulhatnak hasűri összenövések. Laparoszkópia után ez ritkább, de a panaszok alapján ennek alapos a gyanúja. Fentiek alapján egy diagnosztikus laparoszkópia javasolt, melynek során a valószínű összenövések nagy eséllyel oldhatók. Üdvözlettel: Dr. Tömösváry Zoltán www.drtomosvary.hu


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 15:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: