• Mit jelent? /nőgyógyászati lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nőgyógyásznál voltam, és a következők állnak a leletemen: Ép hámmal fedett portio hátul. A kismedence vajpuhán betap., benne kp. nagys. tömött tapintatú, szabadon mozgatható uterus anteflexióban, parametrialis kötegek szabadok, adnex nem tapintható. Hüvely kenetben gombafonalak, trichomonasok nincsenek. TAS: Kp. telt hólyag mellett az uterus nagysága 5,44x3,36cm-es, benne petezsák nem látható. Cystosus képlet nincs. Douglasban folyadék nincs. Az lenne a kérdésem, ha azt írta, hogy petezsák nem látható, akkor terhesség sincs, ugye? Illetve ciszta vagy mióma, egyéb kóros elváltozás sincs méhem(b)en? 20 éves vagyok, a méhem nagysága koromnak megfelelő? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Dóra

        Dr. Boros Miklós válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Kedves Kérdező!Ez teljesen negatív lelet,semmi kóros nincs benne.A méh nagysága is megfelelő.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 15:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 16:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: