• Hormonprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A laborleleten a következő referencia értékek vannak feltüntetve a prolaktin mellett: follikuláris: 95-700; ciklus közepi: 133-975; luteális: 104-848. Nálam 159mIU/L volt a szint. Ezekhez az értékekhez viszonyítva beleesik a normál tartományba, de máshol azt olvastam, hogy 25-30 körüli érték a normális. Szeretnénk 4. babát, de az orvosom azt mondta, hogy amíg nem rendeződik a hormonszintem, addig nincs túl sok esély a terhességre. A Pre-mens elég hatékony szer a hormonszint kezelésére? Azt olvastam, hogy a Bromocryptin pár hét alatt rendezi a problémát. Köszönettel

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászati endokrinológia témában

        Tisztelt Hölgyem! Prolaktinszintje normális, a megadott másik referenciatartomány akkor érvényes, ha más a mértékegység (ng/ml). Így sem Bromocriptinnel, sem mással nem kell rendezni a prolaktinszintet. A Pre-mens egyébként a prolaktinszinttel semmit nem csinál.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 13:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: