• Kevés ösztradiol és progeszteron?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Először is köszönöm eddigi megtisztelő válaszaikat és gyors segítségüket. Most megint egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, ami nyugtalanít, és az eddig felkeresett orvosok közül mindenki mást mondott. Azt szeretném megkérdezni, hogy a teherbe eséshez jók-e az alábbi hormon értékek a mensturációs ciklus 2. napján? Testosteron: 0,1 ng/ml (ref.: 0,01-0,75). Progeszteron: 0,96 ng/ml (ref.: 0,31-18,56). Estradiol: 28,0 pg/ml (ref.: 27,0-291). Prolactin: 20,62 ng/ml (ref.: 3,34-26,72). FSH: 8,22 mIU/ml (ref.: 3,85-22,51). LH: 3,56 mIU/ml (2,12-103,03). Engem főleg az alacsony estradiol szint nyugtalanít. Önök szerint ez normális vagy szükséges lenne némi hormonpótlás? Lehet, ezen múlik, hogy nincs kisbabám? Tisztelettel köszönöm válaszukat.

        Dr. Deli Tamás válasza a progeszteron témában

        Tisztelt Hölgyem! A megadott laborok rendben vannak. A ciklus második felében (21-23. nap, ha 28 napos a ciklus) kellene progeszteronszintet nézni még, azt ellenőrzendő, hogy van-e peteérés és megfelelő sárgatest működés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 12:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:53

        Tudjon meg többet: progeszteron
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kérdésem: Ma reggel volt egy kisebb vérzésem, tiszta piros szinü.Lehetséges-e,hogy pár napja fejeztem be egy három db-os Canesten hüvelykup kezelést,mivel viszketést éreztem már napok óta. Korábban, talán egy éve is volt hasonló eset,és...
        Tisztelt Doktor ÚR, két hete voltam nőgyógyászati ultrahangon, azt mondták,hogy a nyálkahártya meg van vastagodva, és ez rendellenes, múlt év november óta már nem volt menstruációm. Az elmúlt két évben négyszer volt műtétem, amikor...
        Jó napot! 16 éves lány vagyok. 1 hónapja jártam először nőgyógyásznál. Hüvelygyulladást állapított meg. Valamint valamiféle elváltozást lát. Az ambuláns lapomon ez volt: Anamnézis: bővebb fehér folyás. Um:jan.1. Státusz: Cyt...
        Tisztelt Doktorúr! Olvastam az interneten a hüvelytölcsérről ami a menstruációs vérzést felfogja ,nagyon megtetszett,de nem ismerem a terméket. Szeretném tudni mennyire biztonságos,lehet-e ülni vagy feküdni alkalmazásakor és lehet-e éjjel...
        Kedves Doktor Úr! 5 éve van barátom, már két éve próbálkozunk, de még mindig nem sikerült a behatolás, csupán 2 centiméterre, de az is fájt. A fájdalom főleg a szűzhártya körül található, annak is a beljesén, mintha el fal lenne ott....
        Érdeklődni szeretnék,hogy 16eves korábban vették észre hogy két szarvu méhem ban.Jelenleg 6hetes terhes vagyok de az orvosom nem mond semmit .Bal oldalon van és azt mondta hogy való színű hogy a jobb oldalon minden hónapban menstruációm...
        Jó napot Doktor Úr! Olyan 3-4 napja kezdődött, hogy vizelés után maró érzést érzek a hugyhólyagomban, de elmúlik utána rövidesen. Az alhasamban is érzek neha fájdalmakat,illetve neha kicsit puffadtnak érzem magam. Voltam házi orvosnál, aki...
        Tisztelt Doktor Úr! 50 éves leszek augusztusban.A múlt év közepétől rövidültek a ciklusaim (21-23 nap)Augusztól pedig a mensruációm 2.-3. napján erős a vérzésem,majd fokozatosan csökken, és elhúzódik 6, időnként 7 napig is.Úgy...
        Tiszteletem! Olyan problémám lenne ,hogy egy ideig nem éltem szexuális életet így nem szedtem a gyógyszerem 2hónapig de rendszertelen lett a menszeszem miután 3hétig nem jött meg aztán nagy nehezen úgy döntöttem újra elkezdem szedni.Deciorat...
        Tisztelt Doktor Úr! Van egy 16 éves lányom aki párkapcsolatban van. Volt neki egy vesemedence gyulladása tavaly szeptemberben.Csak most küldték el nőgyógyászhoz aki kenetet vett és haemophilius parainfluenzát állapítottak meg. Tovább küdték...