• Kevés ösztradiol és progeszteron?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Először is köszönöm eddigi megtisztelő válaszaikat és gyors segítségüket. Most megint egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, ami nyugtalanít, és az eddig felkeresett orvosok közül mindenki mást mondott. Azt szeretném megkérdezni, hogy a teherbe eséshez jók-e az alábbi hormon értékek a mensturációs ciklus 2. napján? Testosteron: 0,1 ng/ml (ref.: 0,01-0,75). Progeszteron: 0,96 ng/ml (ref.: 0,31-18,56). Estradiol: 28,0 pg/ml (ref.: 27,0-291). Prolactin: 20,62 ng/ml (ref.: 3,34-26,72). FSH: 8,22 mIU/ml (ref.: 3,85-22,51). LH: 3,56 mIU/ml (2,12-103,03). Engem főleg az alacsony estradiol szint nyugtalanít. Önök szerint ez normális vagy szükséges lenne némi hormonpótlás? Lehet, ezen múlik, hogy nincs kisbabám? Tisztelettel köszönöm válaszukat.

        Dr. Deli Tamás válasza a progeszteron témában

        Tisztelt Hölgyem! A megadott laborok rendben vannak. A ciklus második felében (21-23. nap, ha 28 napos a ciklus) kellene progeszteronszintet nézni még, azt ellenőrzendő, hogy van-e peteérés és megfelelő sárgatest működés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 12:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr, Párommal első szexuális együttlétkor nálam eléggé erős vérzés lépett föl, ami minimálisan még most is tart, vagyis 4 napja. Huzamosabb ideje nem élek aktív nemi életet, egy éve. A vérzésen kívül más tünet, panasz...
        Tisztelt Doktor Úr ! Olyan probléma jelentkezett amit nem értek mitől lehet ! Párommal együtt voltunk.. utána kb 1 hétre rá égő érzést éreztem illetve viszket a nemi szervem , az én bőröm nagyon érzékeny mindenre , arra gondoltam először...
        Tisztelt Dr. Úr! Orvosom closty+duphaston kúrát írt fel,babára várunk és nem volt menzeszem.El is kezdtem a duphastont, 2*1 tabl. tegnap elfogyott a levél, ma kaptam márciusra időpontot meddőségibe, ahol kérnek 3. és 21. napi vérvételt....
        Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Kényes kérdéssel fordulnék Önhöz. Nagyjából kettő hónappal ezelőtt volt egy nagyon komoly menstruaciom. Egyébként 7eve fogamzasgatlot szedek eleinte Symicia majd Yasminelle aztán most Volina. Nőgyógyászom...
        Tisztelt Szalôczy Doktor Ûr! Van egy 17 éves lânyom akinek tegnap nemi aktus kôzben begôrcsôlt a hasa 1 ôrán keresztül majd szép lassan elmúlt. A nôgyógyászati ûgyeleten megállapították hogy a jobboldali petefèszkén ciszta volt ami...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Kb. 1 éve HPV 51-es vírust diagnosztizáltak nálam, majd az ezt követő rákszűrésem (kb.fél évvel ezelőtt) ASC-H lett, azelőtt minden rákszűrés leletem negatív volt (félévente-évente rendszeresen járok...
        Üdvözlöm! Először is boldog új évet kívánnék. :-) Az én kérdésem az lenne, hogy az utolsó menstruációm.2017.november 23án volt. Azóta a mai napon(2017.12.31) már 10napos késésem van. 3nap késés után csináltam tesztet ami negatív...
        8 napja voltam rákszűrésen, az orvos méhszájsebet állapított meg (több éve van de nem okoz panaszt) és felírt rá CNS kúpot, 10 napig kellene szedni. Annyit mondott, hogy ha csíp, hagyjam abba. Mivel a rákszűrés fájt és utána pár napig...
        Makroszkópos vizsgálat: 2db érk.a 2.4×1,3-0,9-2,2×0,2 cm-es enyhén szakadozott,szürkésbarna conisatum,melyet 12 óránál fonaljelzéssel láttak el. Érk. Továbbaa 4×1,2-0,6-1,4×0,5 cm-es halvány szürkésbarna conisatum. 1.2.4 cm 12-3...
        Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Az alábbi probléma miatt fordulok Önhöz. Körülbelül két hónapja a cytológia leletem az alábbi jelöléseket tartalmazta: LAPHÁM: Atypusos sejtek, nem meghat. ASC Nem zárható ki H SIL (ASC-H) Javaslatként 6...