• Kevés ösztradiol és progeszteron?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Először is köszönöm eddigi megtisztelő válaszaikat és gyors segítségüket. Most megint egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, ami nyugtalanít, és az eddig felkeresett orvosok közül mindenki mást mondott. Azt szeretném megkérdezni, hogy a teherbe eséshez jók-e az alábbi hormon értékek a mensturációs ciklus 2. napján? Testosteron: 0,1 ng/ml (ref.: 0,01-0,75). Progeszteron: 0,96 ng/ml (ref.: 0,31-18,56). Estradiol: 28,0 pg/ml (ref.: 27,0-291). Prolactin: 20,62 ng/ml (ref.: 3,34-26,72). FSH: 8,22 mIU/ml (ref.: 3,85-22,51). LH: 3,56 mIU/ml (2,12-103,03). Engem főleg az alacsony estradiol szint nyugtalanít. Önök szerint ez normális vagy szükséges lenne némi hormonpótlás? Lehet, ezen múlik, hogy nincs kisbabám? Tisztelettel köszönöm válaszukat.

        Dr. Deli Tamás válasza a progeszteron témában

        Tisztelt Hölgyem! A megadott laborok rendben vannak. A ciklus második felében (21-23. nap, ha 28 napos a ciklus) kellene progeszteronszintet nézni még, azt ellenőrzendő, hogy van-e peteérés és megfelelő sárgatest működés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Deli Tamás
        Dr. Deli Tamás, szülész-nőgyógyász szakorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 12:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:53

        Tudjon meg többet: progeszteron

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Szombaton nemi aktusban volt reszem. Vedekeztunk, napokig semmi problema nem volt. Ma, csutortokon, egeto erzest ereztem valamint a szemeremajkaim felduzzadtak. Kedd ota kapom az antibiotikumot, gyenge az immunrendszerem, huvelygombara kovetkeztettem...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy PCO-t állapítottak meg nálam és három Clostilbegyt-es kúra után sem reagálok a gyógyszerre.Inzulinrezisztencia a leletek alapján nem igazolható. A laproszkópiás műtétet...
        Tisztelt doktor Úr/Nő! Édesanyámnál egy hete derült fény a problémára.Lelete: Bv:R nagy ut sejthető magasra húzva mellette bal oldalt a kismedencéből kiemelkedve ff-i ökölnyi egyenetlen felszínű res. TAS:93*42*54-es uterus benne 14mm-es...
        Párommal babát tervezünk egy ideje. Múlt hét előtt vasárnap kellett volna megjönnie, meg is jött, de 5 napig szinte csak pecsételő, elenyésző mennyiségű vérzésem volt. Pénteken iszonyatos görcsök mellett erősödött a vérzésem, ilyen...
        Jó napot kívánok! Márciusban ért véget egy 3 évig tartó kapcsolatom, közös megegyezéssel, békésen, a másik fél érzelmeinek kihűlése miatt. Kb. májusban kezdődtek a panaszaim: gyenge(napi pár csepp) fehérfolyás, nyomás a...
        Kedves Doktor Úr/Nő! A páromnak több mint 1 hete késik a menstruációja. Teszttel kétszer is lett ellenőrizve a s mind a két eredmény negatív lett. Előzmény: Egy hónapja hagyta abba a fogamzásgátló szedését, mert pár nappal előbb jött...
        Tisztelt Doktor Urak! Sajnálatos módon tinédzser koromban megfertőződtem genitális herpesszel, ez kb 12 éve volt.Akkor a nőgyógyász Isoprinosine kezelést adott, nagyon lassan gyógyultam meg.Tudom, hogy végelegesen nem lehet kiirtani a...
        Tisztelt Doktorur! Julius vegen sajnos meghalt a babam 22.heten.Meg kellett szulnom,de mivel nem mult el a verzesem megallapitottak hogy maradhatott lepenydarab a mehemben.Ezert 2 napja kitisztitottak a mehemet.Ma hasmenesem lett es az erolkodestol kicsit...
        egy jo ideje össze vissza rendetlenkedik a ciklusom mult eV Decembereben a rakszuresen olyan jott ki hogy "borderline change "a mire azt mondtak itt londonba hogy nics semmi baj...De azert csinaltak colopskopit a mire az lett az eredmeny hogy olyan minor a...
        Üdv! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy minap voltam nőgyógyásznál, ahol gombás fertőzést állapítottak meg. A doktor úr, Femiflo két darab kemény kapszulát valamint Mikogal hüvelykúpot írt fel. Ezt a mai napon ki is váltottam és...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy nagyjából 1-1.5 hónapja nemi aktus végén, amikor a párom ejakulál, nekem égető érzés keletkezik a hüvelybemenetemnél. Ez először nem volt vészes, aztán volt amikor annyira...
        Tisztelt Doktor Úr! Most hagytam abba a fogamzásgátlót (Nuvaring). Elkezdtem hőmérőzni és vettem ovulációs tesztet is. A hőgörbe és a teszt alapján is 18-án peteérésem volt. Előtte való nap az UH csak egy 10 mm-es tüszőt látott és 7...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tanácsért fordulok Önhöz. Párommal 5 éve vagyunk együtt, hálistennek, harmónikus lelki kapcsolatban, többnyire a főiskola mellett távkapcsolatban élünk, hétvégente van lehetőségünk együttlétre. A kapcsolatunk...
        Azal a kérdésemel szeretnék önhőz járulni hogy mi lehet annak az oka hogy havonta 2x is meg jön elég gyakran ez nagyon agaszt engem és orvosnál nem voltam egy ideje személyes okok miat és ere szeretnék információt.
        Üdvözlöm! Nemrég volt egy vetélésem müvi befejezéssel,megkaptam a szövettant,de nem magyaràztàk el.ìme:kevés véres nyâkba àgyazott töredezett endonetrium,melyben összenyomott szûk mirigyeket pseudodeciduàlis hypertrophiàs stroma vesz...
        Tisztelt Dr.! Az lenne a kérdésem hogy márciusban szültem, rá két hónapra megjött a menstruációm (ami egy hétig tartott) majd utána csak 3 hónap múlva jelentkezett viszont ennek 6. hete hogy még mindig megvan. Ez a jelenség előfordul e és...
        Tisztelt Olvasó! A problémám a következő: Időközönként repedések jelentkeznek a csiklóm mellett egymás alatt amit ha víz, vizelet ér csíp éget és néha egészem a végbél nyílásáig elhúzódnak ezek a kis repedések,nagyon kellemetlen...
        Tisztelt Doktor úr! 18 évesen elkezdtem fogamzásgátlót szedni, ami kiderült hogy mégse szedhetem. A vérképem nagyon rossz lett tőle. Abbahagytam a szedést azóta folyamatosan késik egy másik doktor úr a Premens nevű gyógyszert ajánlotta és...
        Már pár éve folyton gombás fertőzést állapit meg nálam a nőgyógyászom. Mindig kaptam krémet, kupot, tabletát és lassan elmúltak a panaszok (fehérfolyás, égő-viszkető érzés). Aztán kb. fél év után ismét kezdődött előröl az...
        Tisztelt Doktor Úr! 2012-ben, 36 éves koromban császármetszéssel megszületett a kislányom, ez volt az első terhességem, ami a nyolcadik hónapig teljesen problémamentes volt, utána sajnos cmv fertőzést kaptam, de szerencsére a kislányom...