• Kevés ösztradiol és progeszteron?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Először is köszönöm eddigi megtisztelő válaszaikat és gyors segítségüket. Most megint egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, ami nyugtalanít, és az eddig felkeresett orvosok közül mindenki mást mondott. Azt szeretném megkérdezni, hogy a teherbe eséshez jók-e az alábbi hormon értékek a mensturációs ciklus 2. napján? Testosteron: 0,1 ng/ml (ref.: 0,01-0,75). Progeszteron: 0,96 ng/ml (ref.: 0,31-18,56). Estradiol: 28,0 pg/ml (ref.: 27,0-291). Prolactin: 20,62 ng/ml (ref.: 3,34-26,72). FSH: 8,22 mIU/ml (ref.: 3,85-22,51). LH: 3,56 mIU/ml (2,12-103,03). Engem főleg az alacsony estradiol szint nyugtalanít. Önök szerint ez normális vagy szükséges lenne némi hormonpótlás? Lehet, ezen múlik, hogy nincs kisbabám? Tisztelettel köszönöm válaszukat.

        Dr. Deli Tamás válasza a progeszteron témában

        Tisztelt Hölgyem! A megadott laborok rendben vannak. A ciklus második felében (21-23. nap, ha 28 napos a ciklus) kellene progeszteronszintet nézni még, azt ellenőrzendő, hogy van-e peteérés és megfelelő sárgatest működés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 12:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:53

        Tudjon meg többet: progeszteron
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Korábban már írtam Önnek, decemberi hidegkéses konizációm eredménye CIS lett,nem ép széllel majd a február végi szintén hidegkéses rekonizáció eredménye a következő: """"""Többrétegű el nem szarusodó laphámmal...
        Tisztelt Doktor ÚR !! 54 éves vagyok és a mensesem 1,5-2 éve elmaradozik illetve 3-4 havonként jelenkezik de akkor intenzívebben 2-3 hétig tart a hőhullámok is megvannak.Voltam labor vizsgálaton és kevés a vasam és magas a...
        Kedves Doktor Úr! Számunkra tragikus történések után, utólag merültek fel bennem kérdések; melyek tisztázásában kérném most segítségét: Sajnos 2,5 hete, a várandósságom 20. hetében, méhnyak elégtelenség, hüvelybe előreesett...
        Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő, melyen remélem tud segíteni, illetve tanácsot adni: 2016. Augusztusában volt egy elég csúnya felfázásom, amit antibiotikummal kezeltek, el is múlt. 2016 Novemberében ismét érztem a gyakori...
        Tisztelt Doktor Úr! A CT leletemmel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét. Előzmények: Erős alhasi fájdalmak miatt fordultam orvoshoz, majd ultrahangos vizsgálattal a lelet szerint találtak nálam: egy 62x56mm-es többrekeszű, kisebb...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Volt partnerem tért be hozzám ezen a szép estén. Egészen minden jól alakult. Sosem volt semmi (tudtommal) nőgyógyászati panasza, amíg együtt voltunk. Ujjazás közben vettem észre, hogy fehér darabos, szétkenve fehér...
        Tisztelt Doktor úr! 6 hete abrásion és cysta puncitón estem át azóta nem jött meg a vérzésem , most pár napja húslé , és minimális barnázás van, Hormonhiány okozta méh nyálkahártya megvastagodásom volt a szövettan eredménye ,...
        Tisztelt Doktor Úr! Novynette tablettát szedek már pár éve problémamentesen. 9 hónapja új párom van, ez idő alatt 3 felfázásom volt, a legutóbbi pár napja, amire Ciprofloaxin tablettát kellett szednem 5 napig. Az utolsó napon viszonylag erős...
        Jó napot! Nőgyógyászati vizsgálathoz lenne kérdésem. Még nem voltam nogyogyasznal. Az kiderul, ha nem mondom meg, hogy nemi eletet elek, vagy csak annyit lat az orvos, hogy atszakadt a szizhartyam?
        En pcos voltam meg mielott megszuletett a kisfiam.Szoptattam 10honapig.de szoptatas alatt 1x menstrualtam.azota se.szoptatas alatt szedtem a Cerezette fogamzasgatlot.Lehetseges teherbe esni ugy, hogy nincs peteeresem vagyis nem menstrualok?