• Kevés ösztradiol és progeszteron?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Először is köszönöm eddigi megtisztelő válaszaikat és gyors segítségüket. Most megint egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, ami nyugtalanít, és az eddig felkeresett orvosok közül mindenki mást mondott. Azt szeretném megkérdezni, hogy a teherbe eséshez jók-e az alábbi hormon értékek a mensturációs ciklus 2. napján? Testosteron: 0,1 ng/ml (ref.: 0,01-0,75). Progeszteron: 0,96 ng/ml (ref.: 0,31-18,56). Estradiol: 28,0 pg/ml (ref.: 27,0-291). Prolactin: 20,62 ng/ml (ref.: 3,34-26,72). FSH: 8,22 mIU/ml (ref.: 3,85-22,51). LH: 3,56 mIU/ml (2,12-103,03). Engem főleg az alacsony estradiol szint nyugtalanít. Önök szerint ez normális vagy szükséges lenne némi hormonpótlás? Lehet, ezen múlik, hogy nincs kisbabám? Tisztelettel köszönöm válaszukat.

        Dr. Deli Tamás válasza a progeszteron témában

        Tisztelt Hölgyem! A megadott laborok rendben vannak. A ciklus második felében (21-23. nap, ha 28 napos a ciklus) kellene progeszteronszintet nézni még, azt ellenőrzendő, hogy van-e peteérés és megfelelő sárgatest működés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 12:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Áprilisban együtt voltam valakivel,áprilisban menszeszeltem is,májusban is, júniusban kimaradt,júliusban gyógyszertől megjött,tesztet csináltam negatív kb (20-at) 2017.08.11én voltam dokinál,azt mondta nem vagyol terhes,csak annyit mondott hogy...
        Kedves Doktor Úr ! Viszonylag új kapcsolat révén párommal óvszerrel védekeztünk, viszont fogamzásgátló tablettát is szedek, de így gondoltam minden szempontból biztonságosnak. Aktus közben nekem így fájt az együttlét, valószínűleg az...
        Tisztelt Doktor Ur! Masfel honapja arany-rez otvozetu spiralt raktak fel hogy megakadalyozzak a konizacio utani mehszajosszetapadast mely mar ketszer megtortent. Julius 2-an rakta fel a spiralt az orvos,a menszesz 3.napjan. A julius vegi menszeszem 5 napos...
        Kedves Doktor úr! A citológiai eredményemen ez szerepel: Cyt: 5SC P: P5 TBS: C3A, The: T7. Squamous Carcinoma. Elszarusodó és el nem szarusodó típusú Tumor sejtek észlelhetőek invasiora utaló jelekkel. Én a P1-P5 közötti értékelést ismerem,...
        Tisztelt Doktor úr! 26 éves nő vagyok, és 4 éve szedem a Yadine fogamzásgátló tablettát. Tudom, hogy lehetséges a menstruáció késleltetése, eltolása, azonban még sohasem csináltam. Most úgy tűnik, szükségessé fog válni, viszont kissé...
        Jó napot! Szeretnék érdeklődni, hogy ez mitől lehet? 3 hete voltam nyilvános strandon,rá egy hétre elkaptam egy hüvelyi fertőzést, szedtem rá canesten hüvelytablettát és kentem is a kenőccsel 2 hétig,de a Gyn0philus hüvelytabletta...
        Tisztelt Doktor Úr! 40 éves nő vagyok. Nem szültem még. Eddig minden hónapban normális 28-30 napos ciklusaim voltak. AZ utóbbi időben nagyon stresszes voltam, többször vettem be 0,25-ös frontint. Ebben a hónapban sajnos nem jött meg időben a...
        T. Doktor úr! A problémám a következő, a menzeszem elmúlása után ami egyébként a szokásos időben történt, még aznap délután újra véreztem, majd megint abbamaradt, másnap este újra vérezni kezdtem, élénkpiros vérzéssel, nem...
        Tisztelt Főorvos Úr! Rákszűrésen a nőgyógyász 1,2 cm-es méhszáj polipot diagnosztizált, amely panaszt nem okoz. Műtéti eltávolítását javasolta eü. kürettel kiegészítve. Nem szeretném alávetni magam a műtétnek (bár tudom hogy rutin...
        Tisztelt Főorvos úr! Az alábbi kérdéssel fordulok önhöz. Sajnos visszajött a már korábban műtött endometriózisom, ami sajnos mostmár a beleket is érinti, és az újabb műtétig fogamzásgátló gyógyszert kell szednem szünet nélkül, hogy...