• Kevés ösztradiol és progeszteron?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Először is köszönöm eddigi megtisztelő válaszaikat és gyors segítségüket. Most megint egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, ami nyugtalanít, és az eddig felkeresett orvosok közül mindenki mást mondott. Azt szeretném megkérdezni, hogy a teherbe eséshez jók-e az alábbi hormon értékek a mensturációs ciklus 2. napján? Testosteron: 0,1 ng/ml (ref.: 0,01-0,75). Progeszteron: 0,96 ng/ml (ref.: 0,31-18,56). Estradiol: 28,0 pg/ml (ref.: 27,0-291). Prolactin: 20,62 ng/ml (ref.: 3,34-26,72). FSH: 8,22 mIU/ml (ref.: 3,85-22,51). LH: 3,56 mIU/ml (2,12-103,03). Engem főleg az alacsony estradiol szint nyugtalanít. Önök szerint ez normális vagy szükséges lenne némi hormonpótlás? Lehet, ezen múlik, hogy nincs kisbabám? Tisztelettel köszönöm válaszukat.

        Dr. Deli Tamás válasza a progeszteron témában

        Tisztelt Hölgyem! A megadott laborok rendben vannak. A ciklus második felében (21-23. nap, ha 28 napos a ciklus) kellene progeszteronszintet nézni még, azt ellenőrzendő, hogy van-e peteérés és megfelelő sárgatest működés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 12:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:53

        Tudjon meg többet: progeszteron
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Én vagyok, aki a cintec vizsgálattal kapcsolatban kérdezett pár napja .Megjött az eredményem, mellékelem a kérdés mellé,de azért ide is leírom, hátha nem megy át. MEDSERV EGÉSZSÉGÜGYI KFT "HSIL, CIN3, Cintec plus:...
        Tisztelt Doktor Úr! Tanácsért, segítségért fordulok Önhöz. Október elején húgyúti fertőzéssel az ügyeleten kötöttem ki, eleinte csak sűrű vizelési inger gyötört, fájt az alhasi részem, végül véres lett a vizeletem. Akkor...
        Tisztelt Doktor Úr! Korábban már írtam Önnek, hpv 51 és korábbi kenetek miatt. Röviden az előzmény: 2015.12.30-ASC-US. 2016.02.12-HPV 51. 2016.04.06.Negatív-P2. 2016.06.09.-Negatív-P2. 16 napja ismét rákszűrést és HPV tesztet...
        Jó estét Dr úr!Azt szeretném kérdezni,ha a méh gyulladásba van akkor is normálisan megjöhet a havi menstruácio vagy késik?Ha párommal közösülünk fájó,szúró érzést érzek a méhnyak körül és a bal petefészeknél.Ezzel voltam...
        Tisztelt Doktor úr!!! Pár napja észrevettem egy nagyobb csomót (kb. Fél diónyi nagyságú) a nagyajkam hátsó harmadában! Fájdalmat még nem tapasztaltam mellé!!! Sokat olvastam a Bartholin mirigy gyulladásról, de attól félek ez rák!!! A kis...
        Tisztelt Doktor Úr! Néhány hónapja aktiv, genitális szemölcsöket okozó HPV fertőzésem van. Néhány szemölcsön kivül más panaszom nem volt, azonban a legutóbbi, második kontroll vizsgálat alkalmával (a hüvelyfal belső vizsgálatakor) a...
        Tisztelt doktorúr! Időnként fel-fel lángoló égő(külső ,belső nemi szerven), vizeletürítéskor csípő érzés a panaszom, áttetsző, fehéres folytassal, mostmár gyenge alhasi fájdalommal. Voltam már urologian minden leletem negatív lett(...
        Jó estét kívánok! Azzal a problémával fordulok Önhöz hogy 2 hónapja kimarad a mensesze.Utoljára szeptember 22-én volt meg.Október 7-én voltam utoljára együtt a párommal.Október végén mikor meg kellett volna jönnie a vérzés elmaradt,de...
        Kedves Doktor Úr! Párommal 6 honapja probálkozunk kisbabával. Mindig mértem a reggeli hőmet, és figyeltem magam hogy tudjam mi és mikor történik. Az eddigi ciklusaim 27-28 naposak voltak, sosem késett a menstruációm. Az utolsó ciklusomnál...
        Tisztelt Doktorok!Szeretném megtudni miért áll fenn 1,5-2éve minden hónapba barnás pecsételésem a menzeszemen felül,mi a valódi oka?4-5orvosnál voltam,mindegyik mást mond és nem tudom már kinek higyjek.Szeretnénk testvért 1éve ,azóta nem...