• Kevés ösztradiol és progeszteron?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Először is köszönöm eddigi megtisztelő válaszaikat és gyors segítségüket. Most megint egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, ami nyugtalanít, és az eddig felkeresett orvosok közül mindenki mást mondott. Azt szeretném megkérdezni, hogy a teherbe eséshez jók-e az alábbi hormon értékek a mensturációs ciklus 2. napján? Testosteron: 0,1 ng/ml (ref.: 0,01-0,75). Progeszteron: 0,96 ng/ml (ref.: 0,31-18,56). Estradiol: 28,0 pg/ml (ref.: 27,0-291). Prolactin: 20,62 ng/ml (ref.: 3,34-26,72). FSH: 8,22 mIU/ml (ref.: 3,85-22,51). LH: 3,56 mIU/ml (2,12-103,03). Engem főleg az alacsony estradiol szint nyugtalanít. Önök szerint ez normális vagy szükséges lenne némi hormonpótlás? Lehet, ezen múlik, hogy nincs kisbabám? Tisztelettel köszönöm válaszukat.

        Dr. Deli Tamás válasza a progeszteron témában

        Tisztelt Hölgyem! A megadott laborok rendben vannak. A ciklus második felében (21-23. nap, ha 28 napos a ciklus) kellene progeszteronszintet nézni még, azt ellenőrzendő, hogy van-e peteérés és megfelelő sárgatest működés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 12:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:53

        Tudjon meg többet: progeszteron
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztel Doktor úr! Kaptam ma a fogamra Dalacin tablettát ( gennyes tályog miatt) és kb. 3 éve szedek Corenelle fogamzásgátlót.( Ami állandó gyógyszerem, ha beteg vagyok inkább tea és természetes úton kigyógyulok semmi...
        Tisztelt Dr.Ur. A problemam az lenne hogy mar 2 honapja nagyon fura a menstruaciom. Pontosan megjon de sokkal kevesebb van mint szokott. A mult honapban ilyen darabok is tavoztak belolem. Szexualis eletet nem elek, viszont baratom van es csak pettingelni...
        Tisztelt Doktor úr! 17 éves lány vagyok és még nem volt nemi kapcsolatom senkivel. viszont arra lettem figyelmes hogy a nemi szervem talán nem úgy néz ki mit másoké. középen mintha lenne valami ami másnak nem.mintha ott valami nagyobb lenne a...
        Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tegnap reggel barnás vérzésre keltem, ami máig folytatódott, és ma reggelre egy fehér kis,fájó,feldagadt rész jelentkezett a hüvelybemenetemnél.Fél éve párkapcsolatban élek, nem volt...
        Jónapot kívánok.Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy lehetek e terhes ha a mensesem dec.15-én jött meg és a párommal január 13-án voltunk együtt és nem védekeztünk.Ez már 2 hete volt,és még nem jött meg a mensesem.Bár elég stresszes...
        Tisztelt Doktor Úr! Számomra új problémával fordulok Önhöz. Párommal fogamzásgátló tablettával védekezünk és együttlét után kellemetlen illatot szoktam érezni, ami hüvelyöblítés után megszűnik. Ön szerint mitől van? Menjek...
        Tisztelt Doktor Úr ! Barátnőmmel szeretkeztünk, merevedésem volt és (nem tudom pontosan az e az előcsepp, ami merevedés során elkezd folyni a péniszből)az aktus előtt felhelyeztem az óvszert , lehúztam a bőrt a hímvesszőről, és egy picit...
        Tisztel Dr. Úr! volt az elmúlt 2 hónapba egy laparoscopia és ambrasio és egy külön ambrasio műtétem,mivel rendszertelenül jön meg a menstruációm.Az utolsó ambrasiom 2014,12,31.-én volt.2015.01.09.-én még mindig véreztem kaptam rá...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az alábbi probléma kapcsán szeretném a segítségüket, tájékoztatásukat, tanácsukat kérni! Kb. 1 hónappal ezelőtt voltam a reumatológián derék és lábfájás miatt. Onnan nőgyógyászati vizsgálatra...
        Tisztelt Dr.Úr! Segítségét szeretném kérni.2013-ban lebénultam csípőtől lefelé.Nagyon magas vérhigítót szedek, így nagyon erős a menstruációm és 1 hétig is eltart.Érdeklődni szeretnék, hogy van e valami lehetőség arra, hogy...
        Tisztelt Doktor Úr! 2014 decemberében Condylomát állapítottak meg nálam. Condyline ecsetelőt írtak fel otthoni használatra 5 héten keresztül (3 nap ecsetelés, 4 nap szünet). Most- a 5 hetes kúra végeztével, 2 üvegcse elhasználásával –...
        Azt szeretném megkérdezni,hogy ha pár hónapja szedek fogamzásgátlót,ebben a hónapban már 13 db.ot bevettem,de holnaptól abbahagyom,akkor van arra esély,hogy teherbe essem?Vagy az eddig beszedett tabletták védenek? Ha teherbe esem,okoznak az eddig...
        jó napot! kb fél éve meg állapitották hogy hogy mind a 2 petefészekben policystás ovárium van elmondta az orvos hogy nehezen lehetek terhes szedtem gyogyszereket és még szedek is nemrég fel vtam fázfa és mindig nagyon fáj az alhasam folyton...
        Kedves Nőgyógyászok! 2 hónapja nem jött meg a menstruációm, 5 X-epil terhességi tesztet megcsináltam, de mindegyik negatívat mutatott. Mi lehet a probléma? Válaszukat előre is köszönöm!
        Tisztelt Doktor Úr! Egy-Két hónapja folyás után kisebb fehér darabok jönnek ki a hüvelyemből, pisilés után is ezek a darabok láthatóak. Eddig azt gondoltam, elmúlik, de most már kezd zavarni. Utánaolvastam és azt következtettem, hogy...
        Tisztelt Doktor úr! Anna vagyok,47 éves,vidéken élek,férjezett vagyok,az utóbbi idők rendkívül megviselnek,miómám és evvel járó állapot miatt,mit tehetek?aki ezt nem éli meg az nem tudja mivel jár ez,mind testileg,mind lelkileg,kérem...
        Tisztelt Doktorúr! 2 gyermekem van 13 és 10 évesek, az elsőt gátmetszéssel, másodikat gátvédelemmel szültem, utóbbi esetben semmi fájdalmat nem éreztem. Évek múltán jelentkezett gáttáji fájdalom, ami eleinte éjjelente fordult elő és...
        Tisztelt Doktor úr! Annyi lenne a kérdésem, hogy az endometriózis a rákszűrés ereményeképpen derül ki, vagy az már a "manuális" vizsgálatnál is kiderül? Várom válaszát! Köszönöm szépen. Üdvözlettel: Amy Strong
        Tisztelt Doktorno/Ur! Ket kerdessel fordulok Onhoz. 21 eves lany vagyok, parkapcsolatban elek, aktiv szexualis elettel. Mirabella fogamzasgatlot szedek ugy 2 eve. Par honapja megfigyeltem hogy feher szinu folyasom van szinte mindennap. A hasam es "lent" nem...
        Tisztelt Doktor Úr! 35 éves vagyok, 5 évig volt Mirena spirálom, amit idén január közepén levetettem, mert kisbabát szeretnénk. Ez alatt az 5 év alatt egyáltalán nem menstruáltam. A levételkor az orvos mondta, hogy a petefészkek nyugalmi...