• Kevés ösztradiol és progeszteron?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Először is köszönöm eddigi megtisztelő válaszaikat és gyors segítségüket. Most megint egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, ami nyugtalanít, és az eddig felkeresett orvosok közül mindenki mást mondott. Azt szeretném megkérdezni, hogy a teherbe eséshez jók-e az alábbi hormon értékek a mensturációs ciklus 2. napján? Testosteron: 0,1 ng/ml (ref.: 0,01-0,75). Progeszteron: 0,96 ng/ml (ref.: 0,31-18,56). Estradiol: 28,0 pg/ml (ref.: 27,0-291). Prolactin: 20,62 ng/ml (ref.: 3,34-26,72). FSH: 8,22 mIU/ml (ref.: 3,85-22,51). LH: 3,56 mIU/ml (2,12-103,03). Engem főleg az alacsony estradiol szint nyugtalanít. Önök szerint ez normális vagy szükséges lenne némi hormonpótlás? Lehet, ezen múlik, hogy nincs kisbabám? Tisztelettel köszönöm válaszukat.

        Dr. Deli Tamás válasza a progeszteron témában

        Tisztelt Hölgyem! A megadott laborok rendben vannak. A ciklus második felében (21-23. nap, ha 28 napos a ciklus) kellene progeszteronszintet nézni még, azt ellenőrzendő, hogy van-e peteérés és megfelelő sárgatest működés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 12:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:53

        Tudjon meg többet: progeszteron
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok! Alacsony volt a vérnyomásomhuzamosabb ideje és a vizsgálatok alapján minden redben volt.Dec. 20-án voltam nőgyógyásznál és látott egy 9mm-es petezsákot.Másnap elmentem a laborba terhességi tesztet csináltatni,ami negatív...
        Tisztelt Doktor Úr! Petefészek cisztával műtöttek 1,5 hónapja (3 cisztám volt), és aki műtött, az mondta, hogy petevezeték összetapadásom és endomeriózisom van, mert barna foltokat látott elszórva a kismedencében és a cisztákból 2...
        Tisztelt Uram! 25 éves vagyok, körülbelül 3 éve szedem a fogamzásgátlót folyamatosan, és nagy odafigyeléssel, 1 szemet sem hagytam ki. Mindig szinte napra pontosan jött meg a menstruációm, ami 3-4 napig tartott. Ez normális is volt. Azonban...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 22 éves vagyok, fogamzásgátló tablettát szedek 4 éve. Ez idő alatt beállt a menstruációm, ebben a hónapban viszont egy héttel korábban jött meg. Ilyen még nem fordult elő velem, és aggaszt a dolog, mert nem is...
        2017-01-13 21:28:23 Tisztelt Doktor Úr! 8 napja volt méhszäjplasztikám. Minden rendben is volt, nagyon vigyázok. Viszont ma este felemeltem az ágyról a kisfiam hälózsákját és azóta kellemetlen érzést, fájdalmst érzek a hasam...
        Tisztelt Doktor Úr! 4 éve próbálkozunk gyermek vállalással, de sajnos nem sikerül. Teherbe tudok esni de a 8.-9. hétnél mindig elvetélek. Tavaly januárban méhsövény miatt műtöttek majd szeptemberben teherbe is estem, de sajnos ismét...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő? Szeretném megkérdezni,hogy mi lehet az oka,hogy 21. napon vérvétel alapján progeszteron normàl érték feletti volt 63,6 nmol/L maximum szint helyett 116,6 volt.Párommal dec.26 és január 2 között voltunk együtt(ovulácios...
        Tisztel Doktor Úr! Kellemetlen problémával fordulok Önhöz, amely megkeseríti mindennapjaim. Kb. 1 éve fáj a szex. Hirtelen jelentkezett, különösebb ok nélkül. Párommal másfél éve vagyunk együtt, az utóbbi 1 évben szenvedés a szexuális...
        A legutolsó nőgyógyászati vizsgálatom körülbelül másfél éve volt, ahol hivatalosan is megállapították hogy PCOS/PCOD betegségem van. Az orvosom elmondta, hogy ezt gyógyítani nem lehet, fogamzásgátlóval előidézhető a menstruációm,...
        Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyászati szűrővizsgálaton jártam melynek eredménye ASCUS. 1 hónap múlva ismét megyek, amikor az orvosom elvégzi a HPV szűrést. Nagyon félek, nem tudom, hoghy meg kell e ijednem? Az lenne a kérdésem, hogy a fenti...