• Kevés ösztradiol és progeszteron?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Először is köszönöm eddigi megtisztelő válaszaikat és gyors segítségüket. Most megint egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, ami nyugtalanít, és az eddig felkeresett orvosok közül mindenki mást mondott. Azt szeretném megkérdezni, hogy a teherbe eséshez jók-e az alábbi hormon értékek a mensturációs ciklus 2. napján? Testosteron: 0,1 ng/ml (ref.: 0,01-0,75). Progeszteron: 0,96 ng/ml (ref.: 0,31-18,56). Estradiol: 28,0 pg/ml (ref.: 27,0-291). Prolactin: 20,62 ng/ml (ref.: 3,34-26,72). FSH: 8,22 mIU/ml (ref.: 3,85-22,51). LH: 3,56 mIU/ml (2,12-103,03). Engem főleg az alacsony estradiol szint nyugtalanít. Önök szerint ez normális vagy szükséges lenne némi hormonpótlás? Lehet, ezen múlik, hogy nincs kisbabám? Tisztelettel köszönöm válaszukat.

        Dr. Deli Tamás válasza a progeszteron témában

        Tisztelt Hölgyem! A megadott laborok rendben vannak. A ciklus második felében (21-23. nap, ha 28 napos a ciklus) kellene progeszteronszintet nézni még, azt ellenőrzendő, hogy van-e peteérés és megfelelő sárgatest működés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 12:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:53

        Tudjon meg többet: progeszteron
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Ez az első hónap, hogy elkezdtem fogamzásgátlót szedni (Dienille) most van gyógyszerszünetem, és ilyenkor kellene megjönnie is, nem? A gyógyszerszünetem 5. napján vagyok már.. ha a 8. nap sem jön meg, folytathatom újra a...
        Tisztelt Dr. Úr!Májusban volt egy laparoszkopias műtétem méhen kívüli terhesség miatt és a bal pete vezetekemet el is távolították sajnos!Utána a visanne tablettát kellett szednem 3 hónapig,amikor elfogyott rá2napjára vereztem2-3napig,azóta...
        Tisztelt Dr Úr!82 mm es miomam volt ami 6honapos Esmya utan 7 cm es lett.Semmilyen tünetet nem okoz,a kerdesem az lenne, hogy lehet e tovabb szedni ,ugyanis a mutetet meg nem szeretnem.A mioma elfajulhat rosszindulatuan?39 eves vagyok.a valaszat elore is...
        Tisztelt Webdoktor! Februárban alhasi görcsökkel elmentem nőgyógyászhoz.Akkor semmit nem találtak csak a rákszűrés eredménye lett gyulladás amit fél év múlva újra vizsgálni kellett volna. Mivel a görcsök ismétlődtek kaptam a...
        Tisztelt Doktor Úr! SLE-es, Imuránt szedő, miómás, 49 éves nő vagyok. Soha eddig nem tapasztalt barnás folyásom van a rendes menszeszem után is több nappal. Ami mellé egy égő érzés is társul a hüvelyemben. Az orvosom szabadságon van,...
        Harmadik hete hetente egyszer1-2 napra visszajön a vérzésem. Barnás, pecsételő, majd puros majd elmúlik. A családban nagymamám méhnyakrákban halt meg. Izgulok. Mostanában sokat idegeskedem. Nem tudom, hogy ez okozhetja-e?
        Tisztelt Doktorúr/Doktornö! Koszonom, hogy kerdezhetek. A problemam az,hogy nemi egyuttletek utan a huvelyben gyulladasos, ego, csipo erzesem van. Mindig volt ilyen problemam. Kivizsgaltak mar többször, a ferjemet is. Nem talaltak gondot. A tunetek...
        Üdvözlöm! Múlt hét szombati strandolásnak meg lett az eredménye; több mint valószínű hüvelygomba. Vasárnap már fura érzés volt egésznap a vizelés, majd a közösülés sem volt kellemes. Hétfőtől pedig jött a hüvelybemenet körüli...
        m! Azért fordulok Önhöz tanácsért, mert bár voltam személyesen is nemrégiben nőgyógyászati vizsgálaton, de nem kaptam semmilyen megoldást a problémámra. (20 éves vagyok, nemi életet még nem éltem!) Az idei év augusztus 22.-e óta szedek...
        Kedves Doktor Úr! 5.hónapja élek Németországban és körülbelül három hete voltam otthon és természetesen nőgyógyászati vizsgálaton is voltam. Ott minden rendben volt. Kértem fogamzásgátló tablettát is. Visszaérkeztem Németországba, és...