• Kevés ösztradiol és progeszteron?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Először is köszönöm eddigi megtisztelő válaszaikat és gyors segítségüket. Most megint egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, ami nyugtalanít, és az eddig felkeresett orvosok közül mindenki mást mondott. Azt szeretném megkérdezni, hogy a teherbe eséshez jók-e az alábbi hormon értékek a mensturációs ciklus 2. napján? Testosteron: 0,1 ng/ml (ref.: 0,01-0,75). Progeszteron: 0,96 ng/ml (ref.: 0,31-18,56). Estradiol: 28,0 pg/ml (ref.: 27,0-291). Prolactin: 20,62 ng/ml (ref.: 3,34-26,72). FSH: 8,22 mIU/ml (ref.: 3,85-22,51). LH: 3,56 mIU/ml (2,12-103,03). Engem főleg az alacsony estradiol szint nyugtalanít. Önök szerint ez normális vagy szükséges lenne némi hormonpótlás? Lehet, ezen múlik, hogy nincs kisbabám? Tisztelettel köszönöm válaszukat.

        Dr. Deli Tamás válasza a progeszteron témában

        Tisztelt Hölgyem! A megadott laborok rendben vannak. A ciklus második felében (21-23. nap, ha 28 napos a ciklus) kellene progeszteronszintet nézni még, azt ellenőrzendő, hogy van-e peteérés és megfelelő sárgatest működés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 12:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor Úr!Május végén volt egy konizációs,és egy laparokoszpiás műtétem 8 cm-es petefészekciszta miatt.A konizációt HISL CIN 3 miatti citológiai eredmény végett ami HPV tipizálással is történt ami szerint rákkeltő,de nem a...
        Tisztelt doktor úr, Meglehetősen tanácstalan vagyok,kérem segtsen! Áprilisi cytológiai eredményem; Metaplasia Nem neoplasticus sejteltérés Atypusos laphámsejtek Ismeretlen jelentőségű(ASC-US) Erre kaptam klion kúpot,majd megismételték a...
        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 4 éve van egy cisztám,minden panasz nélkül, folyamatos ellenőrzés mellett. 2016. augusztusában az én kérésemre ellenőríztettem vérből tumor markereket. Az akkori eredmények:CA125: 21, HE4: 41, Roma index 4,8 Béta...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tegnap (hétfő) este 8-kor vettem be a hétnapos tablettaszünet után az első tablettát, majd másnap (kedd) reggel háromnegyed 8 körül és fél 9 körül hasmenésem volt, (viszont vasárnap reggel is volt hasmenésem...
        Erdeklodnek, hogy amennyiben PCO eseten szedem a detralexet es erosek a mestruacios gorcseim illetve eroteljes a verzes is, a gyogyszer mellett szedhetem-e a Baratcserje kapszulat, vagy a ketto egymast kizaro ok? Amennyiben igen, abbahagyhatom-e a detealexet...
        Tisztelt Doktor Úr! 15 hete (február 27.) volt egy alkalmi kapcsolatom, abban a ciklusban egy nappal később kezdtem el pótolni az első szem tablettát, de még 12 órán belül. És aznap a tabletta bevételét követően nem sokkal alkoholt is ittam....
        Tisztelt Doktor Úr! 15 hete (február 27.) volt egy alkalmi kapcsolatom, abban a ciklusban egy nappal később kezdtem el pótolni az első szem tablettát, de még 12 órán belül. És aznap a tabletta bevételét követően nem sokkal alkoholt is ittam....
        Tisztelt Doktor úr/ nő! 2017. 06.04 volt vetélésem amit műszeresen kellett befejezni. A terhesség pont azon a napon volt 11 hetes. Arra lennék kíváncsi, hogy mikor lehetne leghamarabb próbálkozni újra. A műtét óta a pecsételő vérzés...
        Tisztelt doktor úr! A barátnőmmel a menstruáció 3.napján voltunk együtt,és az óvszer kiszakadt. A ciklusai átlagban 28-29 napossak szoktak lenni. Lehet e terhesség?
        Tisztelt Doktor Úr! A következő panasszal kapcsolatban szeretném a segítségét/véleményét kérni: ez év áprilisáig rendszeres volt a menstruációm, s azon kívül, hogy igen erős görcseim voltak, más panaszom nem volt. Általában 28-30 napra...