• Kevés ösztradiol és progeszteron?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Először is köszönöm eddigi megtisztelő válaszaikat és gyors segítségüket. Most megint egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, ami nyugtalanít, és az eddig felkeresett orvosok közül mindenki mást mondott. Azt szeretném megkérdezni, hogy a teherbe eséshez jók-e az alábbi hormon értékek a mensturációs ciklus 2. napján? Testosteron: 0,1 ng/ml (ref.: 0,01-0,75). Progeszteron: 0,96 ng/ml (ref.: 0,31-18,56). Estradiol: 28,0 pg/ml (ref.: 27,0-291). Prolactin: 20,62 ng/ml (ref.: 3,34-26,72). FSH: 8,22 mIU/ml (ref.: 3,85-22,51). LH: 3,56 mIU/ml (2,12-103,03). Engem főleg az alacsony estradiol szint nyugtalanít. Önök szerint ez normális vagy szükséges lenne némi hormonpótlás? Lehet, ezen múlik, hogy nincs kisbabám? Tisztelettel köszönöm válaszukat.

        Dr. Deli Tamás válasza a progeszteron témában

        Tisztelt Hölgyem! A megadott laborok rendben vannak. A ciklus második felében (21-23. nap, ha 28 napos a ciklus) kellene progeszteronszintet nézni még, azt ellenőrzendő, hogy van-e peteérés és megfelelő sárgatest működés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 12:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy április 2.-án voltam fogamzóképes.Aznap együtt is voltam a párommal,megszakításos módszerrel.Rá egy hétre 4-5 napos mestruációm volt(évek óta kevesebb vérzéssel).Az...
        Ha 1,5 éves kislányom már csak naponta egyszer (elalvás előtt) szopizik, lehet Canesten hüvelytablettát alkalmazni? Köszönöm válaszát!
        Kedves Dr Úr! 9 ève először elfelejtettem bevenni egy tablettàt. Az eset pont a 7 napos szünet utàn törtènt,szerdànkènt kezdem mindig az új levelet ,de a csütörtöki tablettàt elfelejtettem ès nem is pótoltam. A többit rendben szedem,ön...
        Tehát az a problémám,hogy a barátommal már 3 éve megszakitásos módszerrel védekezünk (sajnos,mostmár megbántam) és vigyázni fogok legközelebb,de nagyon megbiztam benne.És most utoljára március 26-án jött tehát ma már 43 napja,és ma...
        Tisztelt Doktor úr! A multheten a parommal szeretkeztunk ami utan masnap a huvelybemenetnel ego viszketo csipo erzest tapasztaltam,illetve duzzanatot a huvelybemenetemtol a gátamig es a végbelemig. Amit Canesten kombival,es floragyn huvelykuppal kezeltem....
        Már lassan egy hónapja történt egy baleset, és kiszakadt az óvszer. Pontosabban egy kis lyuk keletkezett rajta (nemtudom ez hogy lehetséges). Rá 10-11 órára bevettem az esemény utáni tablettát.Csináltam egy tesztet tegnap, negativ lett, viszont...
        Nagyon szépen köszönöm ha segít.Nagyon sokat jelentene! Tehát az a problémám,hogy a barátommal már 3 éve megszakitásos módszerrel védekezünk (sajnos,mostmár megbántam) és vigyázni fogok legközelebb,de nagyon megbiztam benne.És most...
        39 eves vagyok,2 gyermeket szultem (2 es 4,5 evesek)6 cm.es miomam van,eddig panaszt nem okozott,nem nott. 2.gyermek utan mirena spiralt tetettem fel,jol mukodik.Par honapja viszont kellemetlen nyomas a hugyholyagra,olykor fajdalmasabb szex miatti nogyogy...
        Kedves Doktor Úr! 1,5 éve szedem a Velgyn-t semmi problémám nem volt. Előző hónapban Summetrolim és Nolicin tablettát szedtem, hólyaghurutra. Utána 2 hétre jött meg a vérzés, időben de nagyon minimális. A köv. hónap közepén 2 napig...
        Tisztelt doktornő/úr! Peteérés hiánya miatt orvosom felírt clostylbegytet napi 2x1-et.Ez volt az első gyógyszeres hónapom,peteérésem lett,kissé magasabb lett a progeszteronom de nem estem teherbe.Orvosom szerint ne szedjem addig a...