• Méhnyakrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Méhnyakrák szűrésen januárban voltam, ami negatív eredményt hozott. Problémám a következő lenne: menstruációm 21-25 napokra jön meg és először 3-4 napig alig vérzek, majd 2-3 napig nagyon erősen (közben nagyobb alvadt vér darabok is jönnek - erre azt mondta az orvosom, hogy normális), majd 1 nap után abbamarad a menstruációm. A másik problémám, hogy állandóan van folyásom, illetve váladékozásom. Nem bűzös, nem viszket, nem fáj, csak van. Általában fehéres-sárgás színű, peteéréskor átlátszó, nyúlékony. Említettem az orvosomnak, ez utóbbira azt mondta, hogy normális, a fehéres-sárgásra is azt mondta, hogy ha nem bűzös, nem viszket, nem kell vele foglalkozni. A harmadik problémám elég furcsán fog hangzani. Amikor ma helyeztem fel a tampont (pont most menstruálok), a méhnyakon - vagy hát csak gondolom, hogy a méhnyak, ami belülről "lóg", de a sima felszínen egy apró pattanásszerű kitüremkedést éreztem. Tényleg apró, még egy fél borsónyi se, de éreztem. Ettől egyből megijedtem, mert mondhatni hipochonder vagyok. ... De ez lehet akár méhnyakrák is??? Kérem, nyugtasson meg, vagy forduljak-e orvoshoz (amúgy 3 hónapja voltam a folyás-váladékozás miatt - mindent rendben találtak, hüvelyi UH-t is végzett az orvosom ). Két kisgyermekem van és nagyon aggódom. Egy utolsó kérdés: egy hónapja a mellemen begyulladt egy verejtékmirigy, olyasmi volt, mint egy nagyobb mitesszer, már nem fáj, nem puposodik ki, de érezhető a bőr alatt. Ez nem tud elrákosodni? (Áprilisban volt mammographiám, szintén negatív lett!) Válaszát és türelmét előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírtak alapján sem méhnyak-, sem emlőrák nem valószínű. A méhnyakon feltehetően egy kis jóindulatú elváltozást, ún. Naboth-tüszőt tapintott. Persze biztosat csak akkor lehet mondani, ha nőgyógyász megvizsgálja, úgyhogy szerintem keresse fel orvosát.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 18., 21:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 18:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: