• Fájdalmas csomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr, Kb 1 évben egyszer vagy 2x előfordul olyan, hogy a kisajak és nagyajak közötti területen, középen tehát nem a hüvely bemenetnél hanem fentebb egyik napról a másikra előjön egy fájdalmas csomó, kivülről nem látszik semmi, belül van, csak piros a felszin, tapintásra nem kemény, hanem olyan zsir szerű, mirigy szerű, és leginkább csak guggoló pózban tapintható, mert akkor előrejön, picike, borsó vagy annál kisebb méretű, az sem biztos hogy kerek, de nyomásra, ülésnél, szűk nadrágban fáj. Orvoshoz még nem jutottam el vele, mert úgy szokott lenni hogy amilyen gyorsan előjön , olyan gyorsan el is múlik, általában kb 4 nap, és nyoma sincs...a vége fele picit mintha viszketne belülről mint gyógyuláskor bármi más..érzem hogy húzódik vissza. Ugyanakkor kivülről nézve végig semmi nem látszik, a hám ép, csak piros. Hol az egyik oldalon, hol a másik oldalon, de mindig ugyanabban a "magasságban" jön ha előjön ez a valami. Fogalmam sincs mi lehet, mivel évente 1x 2x van, az utóbbi 3-4 évben. Ugye semmi komoly? Nem rák vagy ilyesmi? Minden évben járok alap vizsgálatra + citológia. A Doktor Úr mire gondol, mi lehet? Nagyon szépen köszönöm a választ előre is!!!

        Dr. Deli Tamás válasza a piros csomó a szeméremtesten témában

        Kedves Kérdező! A leírtak alapján (bár nem láttam az elváltozást) valószínűleg egy kis mirigy kivezető csöve záródik el, tartalma összegyűlik, vagy kíséri kis gyulladás, vagy nem, majd spontán megszűnik. ugyanígy alakulhat ki egy kis pattanás is az adott területen. Mindenesetre legalább egyszer érdemes lenne az elváltozást - ha mégoly rövid is az időablak, amikor fennáll - megpróbálni megmutatni nőgyógyásznak. A rosszindulatú elváltozás a leírás alapján igen valószínűtlen.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 14., 21:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: