• 13 napja tartó vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Három fázisú 21 adagos fogamzásgátlót szedek, majd 7 nap szünetet tartok, amikor megjön a menstruáció, rendszerint a 3.-4. napon és 7-8 napig tart. Gyakran 1-2 nap múlva ismét elkezdődik tart 3-4 napig, de csak kis mennyiségű (nem pecsételő). Most azonban a vérzés 1 nap szünet után megint folytatódott és +6 napja tart már, kisebb mennyiségű, mint a normál vérzés. Jövő hét elején megyek emiatt nőgyógyászhoz. Sajnos gyakran a 21 adagos drazséból max 1-et elfelejtek bevenni. Lehet, hogy ez okozza a problémát? Kérdésem, hogy kivárjam, a jövő hét elejét vagy sürgősen jelentkezzek be máshová, ne várjak vele? Mos 13 napja tart a vérzés de attól tartok nem fog addigra elállni. Egyáltalán ilyenkor meg tudnak vizsgálni? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Deli Tamás válasza a vérzészavar, fogamzásgátló témában

        Tisztelt Hölgyem! A vérzés miatt természetesen meg tudják vizsgálni és - amennyiben nem válik nagyon bőségessé a vérzés - kivárható az előjegyzett időpont. Érdemes a vizsgálat reggelén terhességi tesztet végezni és annak az eredményét megmondani az orvosnak. A rendszertelenül szedett tabletta természetesen okozhatja a vérzészavart, de emellett a vizsgálattal kell kizárni pl. véralvadási zavart, terhességet, vetélést, méhen kívüli terhességet, myomát, méhnyálkahártya túlburjánzést, polipot, daganatot stb.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 13., 22:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 22:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: