• Kisajak probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném megkérdezni, hogy az utóbbi 1-2 hónapban azt tapasztaltam, hogy a kisajkaim színe megváltozott, mitől lehet ez? egyre inkább barnás színűnek látom, nem csíp, nem viszket, semmi problémám nincs vele, ezért sem fordultam nőgyógyászhoz, csak épp változik a színe, ami nem tetszik, és nem értem, miért, mitől? nem az egész egyenletesen, hanem csak a kisajkak széle, ami a nagyajkakból kilóg, illetve belül is a széle. máshol mindenütt rózsaszínes. rendszeresen tisztálkodom, nem hanyagolom el az intim tájékomat, mégis olyan hatást kelt ezzel a színével, mintha koszos lenne. először arra gondoltam, lehet a sötét színű alsóneműm fogta meg, de se szivaccsal, se fülpiszkálós pálcika segítségével nem láttam változást, ha tisztítani próbáltam. intim mosakodóval is próbálkoztam, semmi változás. esetleg vmi más? mi lehet? köszönöm előre!

        Dr. Deli Tamás válasza a kisajkak elszíneződése témában

        Tisztelt Hölgyem! Nőgyógyásznak mégis mutassa meg magát, mert a színelváltozás hátterében akár daganatmegelőző állapot is lehet, ez okozhat például pigmenteltérést. Ennek kizárására cytologiai vagy szövettani8 mintavétel is szükséges lehet, de ezt csak vizsgálat során lehet eldönteni.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 11., 00:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 22:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: