• Nőgyògyászati probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Szeretném kikérni szakvéleményét a problémámmal kapcsolatban. Sajnos már évek óta nincs egészséges hüvelyflórám,már nem is emlékszem rá milyen az. Már tini koromból is rémlenek ezek a dolgok,most 25 éves vagyok. A hüvelyváladékom mindig nagyon bő volt (amire azt mondják alkati jellemző lehet),de emellet fehér, kenőcsös állagú. Szexuális együttlét alatt nagyon kitágulok,és ekkor is szinte folyik belőlem a fehér,krémszerű váladék. Sok nőgyógyászt megjártam, kaptam mindenféle kezelést gombára,gyulladásra. Ilyenkor általában csak a kezelés ideje alatt volt jobb a helyzet,a folyásom néha átment tojásfehérjeszerűvé. A higiéniára szerintem elég jól figyelek,partnerem már 9éve ugyanaz (őt is többször kezelték velem egyidejűleg), a listámon mégis szerepel petefészek gyulladás,méhszájszeb és bizonyos hátsó szalaggyulladás is. Az elmúlt 2-3 évben a váladékos panaszok voltak a jellemzőek. Néhány hónapja sárgás,majd zöldes is lett. Júniusban a kenetvizsgálat E-coli baktériumot mutatott ki. Kaptam rá Unasynt,majd mivel nem múlt el,egy hét szünet után Doxiciklint,de a folyásom max. csak hígabb lett,a színe is megmaradt. Júliusban kicsit viszketett,és érzékeny volt a hüvelybemenet. Ekkor (tudom ezt nagyon nem szabad,de nem tudtam orvoshoz menni) önhatalmúlag elhasználtam egy doboz Betadine hüvelykúpot,ami a "gombás" tünetekre jónak is bizonyult,de a korábbi "szokásos" tünetek még fennállnak.Most új problémám van,ami nem biztos,hogy kapcsolódik a korábbiakhoz. Néhány napja a szemérem testem duzzadt,gyulladt, még a vénusz domborulatom is. A vizeletürítés a végén fájdalmas; szúr, még percekkel utána is; leülni is kellemetlen. Sokat fáj a hasam is mostanában. Szintén nem tudom idetartozik-e, de a székletelési szokásaim is megváltoztak az elmúlt néhány hétben. A gyakoriság nem, de székrekedésem van,amit néha egy fájdalmas,hirtelenjövő,hasmenésszerű állapot vált egy-egy alkalommal. Önnek mi a véleménye? Kicsit már ijesztő az egész,annyi mindent olvasni a későbbi lehetséges szövődményekről! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a hüvelyi folyás témában

        Kedves Kérdező!Nőgyógy.vizsgálat szükséges kimutatható gyulladás kizárására,ha gyulladás nincs,akkor probiotikus kezelés jön szóba.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. szeptember 10., 14:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 05:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: