• Rendszertelen menstuáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kérdésem az lenne ,hogy amikor a 21 -dik napon amikor leszokták venni a vért, annak milyen eredménynek kellene lenni mely az a határérték amely jónak mondható .Több éve vagyunk házasok(12),jelenleg eddig nem sikerült teherbe esni,igaz olyan nagyon beavatkozások a gyógyszeres kezeléseken kivül nem történtek,a nőgyógyászom a closibegy és az ovestin tabletával probálta megoldani a helyzetet.változtatva ezeknek az napi adag emelkedésével,De azonban voltak olyan jellegű havi vérzések ennek ellenére amikor jó sokáig tartott ,illetve volt olyan is amikor kevés volt, és olyan is amikor azt hitem megsem jönn 45 napra jött meg , majdnem egy hónap kiesést jelentett volna .Peddig ezek a gyógyszerek állítólag pont a havi ciklusi beállítására alkalmazák.Nekem pedig pont az ellenkezőjét váltotta ki.Közben pedig cisztát is okózott, állitólag ezeztől a gyógyerektől van,de azt mondta a nőgyógyász ez elfog múlni,nem fog problémát okozni.Azonban kaptam egy mélyvénás trómbozist is ,lehetett-e köze hozzá,igaz az izületi gyulladással eláég sokat szenvedek erre is több gyógyszert szedek,illetve terápiás kezelést kapok rá.A gondot az okozza a továbbiakban ,hogy sincumára állítotak be,és így emellet nem javsolt gondolm teherbe esni, csak hogy a biológiai óra kegyeg,és én erről nem szeretnék lemondani amenyiben lehetséses lenne,biztosan van rá valamilyen megoldás.kérem segítsen ,hogyan tovább?

        Dr. Deli Tamás válasza a rendszertelen menstruáció témában

        Tisztelt Hölgyem! A 21. napi progeszteronszint (gondolom, ezt vettek) 10-20 felett utal megfelelő peteérést követő jó sárgatestműködésre. A további teendő pedig egyértelmű: meddőségi kivizsgálás mielőbb (andrológiai, immunológiai, petevezető-átjárhatósági vizsgálatok stb.) - mielőtt túl késő lenne.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 09., 00:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 10., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: