• Gyulladás és méhszájseb

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. egy hónapja küszködök hüvelygyulladással. A nőgyógyászom kétszer is streptococcus fertőzést állapított meg és az általam elkezdett Betadine kúpot javasolta folytatni tejsavas irrigálás mellett. A kúpok után 4-5 napig jól voltam, de sajnos újra előjöttek a tünetek, pedig nem éltünk közben nemi életet. Mindezek mellett méhszájsebem is van, amit fagyasztani kell az orvos szerint. Kérdésem, hogy érdemes-e a kúpot tovább használni, esetleg antibiotikumos kúra, vagy valami célzottabb hatású kúp létezik-e. Illetve, hogy emellett meg lehet-e csinálni a fagyasztást, mert ha jól tudom, a méhszájseb csak rásegít az újabb gyulladás kialakulásában. Babát is tervezünk és nem szeretnék további hónapokat ezzel küszködni. Köszönöm válaszát!

        Dr. Deli Tamás válasza a méhszájseb, hüvelygyulladás témában

        Tisztelt Hölgyem! Úgy érzem, orvosa mindenképpen kezelni kívánja Önt - sem a fagyasztással, sem a hüvelykúppal nem árt, bár feltehetően nem is használ. Kezelés akkor kell, ha a méhnyak cytologia (rákszűrés) kóros, akkor viszont szövettani vizsgálatra alkalmas módon, ami nem fagyasztás (LEEP vagy conisatio), illetve ha a hüvelyfolyás tünetet okoz és a normál hüvelyflóra tagján kívül (amit Önnek kimutattak és bőszen kezelnek) esetleg egyéb kórokozó is fellelhető. Akkor viszont a célzott terápia kell, ami nem Betadin (vagy gombaellenes szer, vagy metronidazol, a kórokozótól függően). Jobbulást kívánok.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 14:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 10., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: