• Petefészek műtét utáni hormonkezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! A jövő hétre laparoszkópiás petefészek ciszta műtétre vagyok kiírva. Attól tartok, hogy a műtét után nem fogom tudni elkerülni a hormonkezelést, amit az orvos azzal indokol, hogy a ciszta (talán endometriózis, talán dermoid, még nem tudják) anélkül kiújulhat. Van-e esetleg valami más kezelési alternatíva (vitaminok, stb)? Soha nem szedtem hormont és nagyon ódzkodom tőle a mellékhatások miatt. Ráadásul a mellemben levő jóindulatú csomó miatt sem szívesen szedném. Terhesség sajnos egyáltalán nincsen kilátásban. Várom válaszukat, előre is köszönettel, Anna.

        Dr. Deli Tamás válasza a petefészekműtét, hormonkezlés témában

        Kedves Anna! Az endometriosis utókezelése mindenképpen hormonális (Danazol, GnRH analóg, gesztagén, fogamzásgátló).


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 10:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 10., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: