• Mensturáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Úr / Nő Az a problémám, hogy mostanában a menzesz ciklusom rendszertelen, ami eddig nem volt így, nemtudom hogy a stressz től ( orvostanhallgató vagyok ), vagy épp a rendszertelen bioritmusból adódott, de tény hogy volt hogy 44 napra rá jött meg. Az utóbbi pár hónapban nem éltem nemi életet, tehát a nemi fertőzés abszolút kizárható. Attól tartok hogy esetleg van valami baj az egyik petefészkemmel... A nyár folyamán hirtelen sport miatt négy kilót fogytam, ( 47kg ) és gondolom az alacsony testsúly sem könnyíti meg a problémámat. A kérdésem az lenne, hogy lehet ez a pár információ egy komolyabb betegségnek a tünete, vagy csak egy kis időre van szükségem, és újra rendben lesz? ( sajnos a közeljövőben nemnagyon van lehetőségem szakrendelésen várakozni, ezért is fordultam ehez a szolgáltatáshoz ) Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel,

        Dr. Deli Tamás válasza a vérzészavar témában

        Kedves Kérdező! A fogyás és alacsony testsúly okozhat hypothalamicus amenorrhoeát vagy irregularis vérzést, azonban ennek kivizsgálása - amint nyilván Ön is érzi - online nem lehetséges. Attól tartok, mégis kénytelen lesz szakrendelésen várakozni, én legalábbis ezt javaslom - mégpedig nőgyógyászati endokrinológián. Beutaló szükséges.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 06., 21:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 10., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: