• Barnás pecsételés ovulációig

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A harmadik császármetszés után problémák adódtak a ciklusomban, a menstruációmmal eddig nem voltak problémák mindig időre jött és 5-6 napig tartott. Most viszont nem szűnik meg, illetve átvált kevés mennyiségű barnás pecsételésre, ami a a peteérésemig tart, utána megszűnik a következő mensiig. Voltam citológián, ott a doki felírt egy antibiotikumot, hogy nem-e gyulladás áll a háttérben, és azt mondta ha nem szűnik akkor egészségügyi kaparásra lesz szükség, hogy kizárja az endiometriozist. Kérdésem, hogy Ön szerint is szükség van-e rögtön kaparásra nem állhat-e esetleg valami hormonprobléma a háttérben, vagy nem állhat-e összefüggésben a császármetszéssel (előtte ugyanis nem voltak ilyen gondjaim). Válaszát köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a pecsételő vérzés témában

        Tisztelt Hölgyem! Nem írta, mikor volt a császármetszés, ennek ismerete fontos a válaszhoz. Mindenesetre valóban a hormonális eltérés a valószínűbb a leírtak alapján, ezért vagy a ciklus 2. felének gesztagénnel történő támogatása, vagy - még inkább - az első felének ösztrogénnel történő segítése lenne a feladat. Az endometriosist egyébként méhkaparásból nem lehet diagnosztizálni, kizárni sem.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 04., 21:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: