• Tanácskérés!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Dr.Úr!/Nő! Egyenlőre csak röviden írnám le a problémám Önnek,kérem,ha nem rabolok el sok idejét,lásson el tanáccsal. 43éves vagyok,két felnőtt fiam van.2000-ben laparascópiával műtöttek,cystam volt a jobb oldali petefészkemen,amit aztán el is távolítottak.2009-ben spirált rakattam fel,de mivel bő vérzést okozott,le kellett venni.Akkor azt mondta az orvosom,hogy kb.körömnyi myomam van,s egy kissé meg van nagyobbodva a méhem.Nem tulajdonítottunk neki jelentőségét,hisz nem okozott panaszt.Legalábbis ez év elejéig,amikor,,nyomó"fájdalommal és sokszori vízelési problémával fordultam újból az orvosomhoz.Megállapította,hogy nagyon meg van nagyobbodva a méhem.A myomam kb.10-re nőtt.Szövettani eü.kaparást javasolt az orvosom,de addig is két havonta jártam ellenőrzésre,ultrahangra,ahol a myomam egyre csak nőtt.Jelenleg női ökölmnyi nagyságú. Felmerült a műtét,de én félnék attól,hogy ilyen fiatalon ,,kipakoljanak",ezért a tájékozódás több felé.Megjegyezném,hogy a családban a dédmamám,a mamám is méhnyakrákba halt meg,anyámat kb.50évesen ,,pakolták ki"szintén myoma miatt. Leírnám Önnek a véleményezést,ami a szöv.tani eredményemen szerepel. 1. Polypus cervicis uteri.Laphám metaplasia 2. Submucosus leiomyoma felmerül. Proliferációs fázisú endometrium. Az orvosom most azt mondja,örülni kell az eredménynek,mivel nem rossz indulatú.Ez igaz,de ha egyszer mindenképp meg kell műteni,akkor meg mire várni?Azt tanácsolta,ha nincs vele különösebb gondom,elég fél évente ellenőrizni.De ha havonta centiket nő,akkor mire számítani fél év múlva? Várom tanácsát,igaz több helyre is elküldöm levelem. Válaszát előre is köszönöm,maradok tisztelettel...

        Dr. Deli Tamás válasza a myoma témában

        Tisztelt Hölgyem! Ha valóban havonta centiket nő a myomája, mielőbbi méheltávolítás javasolt, életkorára tekintettel a petefészkek meghagyásával.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 04., 15:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 14:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: