• Pattanások utalhatnak nőgyógyászati problémára?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A férjemmel gyereket szeretnénk vállalni. Már 8. hónapja nem szedek fogamzásgátlót, s azóta próbálkozunk. A menstruációm azóta újra rendszereződött, szinte rögtön. Viszont volt nekem áprilisban egy petefészek cisztám (a douglas üregben, 6 cm). Akkor folyamatosan jártam a nőgyógyászaton. Ez úgy vettem észre, hogy eleinte szex közben éreztem a jobb oldalt egy nyomó érzést pár nap múlva már leülés és leállás közben is nagyon nyomódott. Ez távozott július elején és akkor bezavarta a mensesem, 2 hetet késett, az hittem babát várok, de csináltam tesztet így mentem orvoshoz akkor mondták, hogy nincs ciszta. Most megint késett 9 napot, csináltam tesztet, negatív. Viszont két hete szex közben éreztem megint nyomó érzést a jobb alhasamnál, de csak 2-szer. Még annyi, hogy az államon mostanában ugyanazon a helyen kijönnek pattanások, ami nem is pattanás, mert nem fakad ki belőle semmi, csak kemény és piros. Tudtommal az állon lévő pattanások nőgyógyászati problémára utalnak. Nem tudom mi tévő legyek. Kérem segítsen. Vajon érdemes lenne a gyermekvállalással orvoshoz fordulni van-e velünk valami gond? Előre is nagyon szépen köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a petefészek ciszta témában

        Tisztelt Hölgyem! A menses ismételt késését okozhatta újabb ciszta, emiatt esetleg érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Meddőségi kivizsgálás addig nem indokolt, amíg egy év nem teliki el sikertelen próbálkozással, hiszen egészséges pároknál is csak 85% 1 év alatt a teherbe esési arány, így jó eséllyel semmi baj nincsen, csak még nem volt szerencséjük. Önmagában a pár pattanás miatt nem kell kivizsgálás. Az erősen fokozódó pattanásosság, bőrzsírosodás, hajhullás, hízás, szőrösödés férfihormon túlsúlyra utalhat, ezen esetben érdemes lehet nőgyógyász endokrinológust felkeresni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. szeptember 02., 12:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: