• Mell váladékozása, előtej?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő, 3 és 1,5 éves gyermekeim vannak, kb. 1 éve nem szoptatok. Kevés anyatej szivárgást eddig is tapasztaltam azóta is, de ez áttetsző, színtelen volt, és csak szivárgás. Nőgyógyász a mai napon hüvelyi UH-gal kizárta a terhességet/cisztát. Este viszont azt vettem észre, hogy enyhe nyomásra mindkét mellemből nagyon sűrű, sárga váladék(?) jön enyhe nyomásra. Szeretném megkérdezni, hogy ez mitől lehet (menstruációm ebben a hónapban 10 napot késett, és jóval rövidebb, gyengébb is volt, előző hónapban és előtte normális minden szempontból). A nőgyógyásznak egyedül a sárga szivárgást nem említettem, mert ezt ma este vettem észre. Tévedhetett a hüvelyi UH? Lehet, hogy nem vett észre egy terhességet vagy cisztát, vagy ennél kézenfekvőbb magyarázata is lehet a problémámnak? Lehet, hogy az elmúlt egy évben most gyűlt be annyira a megmaradt anyatej, hogy ez késlelteti/zavarja meg a menstruációt is? Köszönettel,

        Dr. Deli Tamás válasza a tejcsorgás témában

        Tisztelt Hölgyem! A tejcsorgást és menses kését leggyakrabban a tejtermelő hormon túltermelődése, az ún. hyperprolactinaemia okozza, melynek forrása az agyalapi mirigy prolactintermelő sejtjeinek túlműködése vagy jóindulatú túlburjánzása (hypophisis adenoma). Egy prolaktinszintet kell nézniük vérből.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 01., 23:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: