• Polip a hüvelyben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Az imént voltam nőgyógyágyaszti vizsgálaton, de sajnos nem az én orvomnál, de majd még egyszer megyek. Az orvos akinél voltam annyit mondott, hogy van 2 cm polipom, viszont semmilyen tájékoztatást nem kaptam arra vonatkozóan, hogy mi van akkor ha nem megyek műtétre (fiatal kezdő orvos), mi van ha mégis, és úgy járok mint az orrpolipjaimmal a rengeteg mütétre kellett mennem. Jelenleg tünetmentes vagyok, nem okoz gondot, mentsruáció előtt állok és enyhe sárga folyásom van, minden évben rendben voltak a leleteim is. Rákszűrésem is negatív, a vérképem rendben, vízelet rendben. Szeretnék egyértelmű választ arra, mi történik ha nem és mi ha igent mondok a mütétre. Milyen egy ilyen mütét? Altatással is lehet kérni? 6 mütéten vagyok túl arc és homlok szempontjából nehezen bírom már az ilyen helyzeteket...válaszukat előre is köszönöm! ui: ettől függetlenül felkeresem a saját orvosomat is.

        Dr. Deli Tamás válasza a hüvelypolip témában

        Tisztelt Hölgyem! A polip eltávolítása szövettani vizsgálat céljából feltétlen indokolt. Rövid, kb. 10-15 perces, intravénás bódításban történő műtét (bár néha fájdalommentesen is lecsavarható a polip egy sima nőgyógyászati vizsgálat során). 6 óra múlva hazamehet, a szövetani vizsgálat az adott patológiai osztálytól függően 1-4 hét alatt készül el és ez határozza meg, van-e további teendő. Előtte hüvelyi UH-t érdemes csinálni hogy lássák, nem a méhűrből indul-e ki a polip.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 01., 16:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 11:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: