• B HCG emelkedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2009 márciusában emelkedett béta HCG értéket mértek nálam. . Panasz nem volt, mivel laborban dolgoztam, minden vizsgálatot megcsináltattam, csak ezért ugrott ki. A pontos értéket nem tudom, de kb. duplája volt a normális felső határénak. Ekkor (e miatt) készült a Rókusban kismedencei transabdominális és transvaginális UH. Negatív lett. Minden évben nőgyógyászati rákszűrés, mammográfia. Most tavasszal volt az utolsó. Negatív. 2011 augusztusában ismét emelkedett a HCG érték (2009 óta nem néztük). 12,58 mLU/ml ( 8,30 MIU/ml a felső határ.) Női hormon értékek mindig rendben voltak. Kell tovább menni e miatt? Nagyon flusztrál. Előre is köszönöm a választ.

        Dr. Deli Tamás válasza a HCG emelkedés témában

        Tisztelt Hölgyem! A több százas, ezres, tízezres, százezres b-HCG értéknek van orvosi jelentősége, az leírt értékkel foglalkozni nem kell. Szerintem akkor végezzenek el egy adott laborvizsgálatot, ha orvos elrendeli, vagy ha van, aki a leletet értékelni tudja.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 01., 08:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: