• Elhúzódó menzesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az a problémám, hogy a havi vérzésem nem rendszeres illetve sokszor elhúzódó, 7 vagy akár 8 napig is tart. A hétvégén a nőgyógyászati sürgősségin jártam, ugyanis 11 napja menstruáltam. Megvizsgáltak, és felírtak három fajta gyógyszert is: Norcolut 2x1, Dicynone 2x2, illetve szeptembertől egy fogamzásgátlót cypromixet. Vasárnap este -vagyis 4 napja- vettem be az első adagot. Másnapra rögtön csökkent a vérzés mennyisége, viszont továbbra is voltak menstruációs görcseim. A görcsök elmúlása után ismét jobban véreztem. Utána hétfő estére elmúlt a vérzés, de reggel megint görcsöltem, és ismét megindult, csak kisebb mennyiségben. Estére megszűnt másnap azonban ismét görcsöltem és ismét megjött, viszont a mennyiség ezúttal is kevesebb volt.. Majd az ezt követő két napban szintén elmúlt és megjött felváltva. A mai napon reggel nem vettem be a norcolut tablettát próba képpen, és most nem görcsölök (először a kezelés kezdete óta) viszont kis mennyiségben vérzek (ez még lehet az esti adag következménye) Olyan mintha mellékhatásaként lépne fel a köztes vérzés. A kérdésem az lenne, hogy folytassam-e tovább a kezelést vagy hagyjam abba. Illetve ha abba hagyom, akkor nem fog-e hamarabb megjönni a norcolut szedése miatt. Ha pedig megjön, akkor elkezdhetem-e a cypromix szedését? Előre is köszönöm a segítséget!

        Dr. Deli Tamás válasza a vérzészavar témában

        Tisztelt Hölgyem! Szedje a gyógyszereket az orvosa által előírt módon. A Norcolut abbahagyása után megvonásos vérzés fog jelentkezni néhány nap múlva, ennek első napjától szedheti a Cypromixet.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 10:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: