• Dr. Jóna Angelika

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Már 5-dik hónapja próbálkozunk a párommal. Kisbabát szeretnénk. Az a problémám, hogy május 19-edike óta nem volt mensesem. A tesz negatív. Mi lehet a probléma? Sűrgőssen forduljak orvoshoz? És mivel tudnám elősegíteni a baba érkezését? Már 9-edik hónapja nem dohányzom, vitamint szedek 5-dik hónapja. Mit tehetnék még? Várom mielőbbi válaszát Tisztelettel: Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Tisztelt Zsuzsa!

        Az, hogy 5 hónapja még nem esett teherbe, nem jelent semmit, 1 éves sikertelen próbálkozás után érdemes emiatt orvoshoz fordulnia. Az, hogy nem volt lassan 2 hónapja menstuáció, megérdemel egy vizsgálatot. Nem tudom korábban rendszeres volt-e vérzése, és van-e valamilyen más tünete. Mikor csinálta a terhességi tesztet? Érdemes megismételni, és szükség lehet egy UH vizsgálatra is. Rengeteg dolog okozhat vérzéskimaradást, vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, hogy Önnél mi az ok. De egy stresszesebb időszak is lehet a háttérben. Ha rendszeresen későn van vérzés, akkor a hormonrendszer működését is ellenőrizni kell.
        Amit még tehet a siker érdekében, hogy a hőmérős módszer, és a gyógyszertárakban kapható ovulációs teszt segítségével nyomon követi, mikor van peteérés, így jobbak lesznek az esélyek.

        Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász rezidens.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-08 11:34:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó