• Vetélés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! Egy héttel ezelőtt elvetélte,7 hetes volt a kicsim.Nagyon minimális vérzéssel kezdődött,az ultrahangon pedig kiderült, hogy már nincs szívhang.Az embrió elhalt.Az is megérne egy külön cikket, hogy a kórházban nem fogadtak,össze vissza küldözgettek,reggel 8 órától 11-ig próbáltam orvost találni, aki megvizsgál.Délután 3 körül kerültem az ultrahangos vizsgálatra,ahol már nem volt semmi remény.Másnap műtét,és úgy engedtek haza, hogy orvos nem is látott.Még aznap,4 órával a műtét után.Mellesleg 2 nap kórházi tartózkodás alatt nem kaptam semmit sem enni.De ez a legkisebb problémám.Tudom, hogy soha nem fog kiderülni, mi is volt az ok.Lehet a korom,már 46 éves vagyok.De lehet hogy nem, hiszen nálam idősebbek is szülnek egészséges gyermeket.Genetika, rendellenesség, vagy bármi más.Nem terveztünk már babát,van már két nagy.Meg szerettük volna tartani, ha jönni akar,de a sors nem így akarta.A testem lassan újra a régi,még egy kis vérzésem van.Csak a lelkem nem tud megnyugodni,képtelen vagyok túllépni rajta.Csak rá tudok gondolni,és arra hogy mit hibáztam.Nagyon fáj hogy így alakult,legszívesebben kitörölném ezt a szörnyű egy hetet az életemből.Folyton a miérteket keresem,de válasz nincs.Üresnek érzem magam.Látszólag semmi sem változott,csak én lettem más.A családom mindenben támogat,de ez valahogy most nem lendít tovább.Az a pár hét, amig az enyém volt,boldog és csodás idő volt.Újra érezni hogy fejlődik bennem valaki,egy csoda volt.Nem tudom hogyan tudok ezen túljutni,és hogy mikor.Mit tegyek hogy könnyebb legyen,hogyan éljek így tovább?Úgy érzem a lelkem összetört.

        Dr. Deli Tamás válasza a vetélés témában

        Tisztelt Hölgyem! Pszichológus segíthet a lelki megrázkódtatás feldolgozásában.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 27., 13:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 21:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: